У столиці планують оновити трамвайний парк

image
22 Березня 2019, 07:25
Поділитися:

Зношеність трамвайного парку Києва становить 89%. Нормативний строк використання трамвайних вагонів складає 15 років, проте більшість з них експлуатуються удвічі довше. Тому наразі це питання є дуже важливим для міста.

Голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков зауважив, саме з цією метою місто розглядає можливість участі КП «Київпастранс» у проекті модернізації міського транспорту Києва шляхом залучення коштів від Європейського банку реконструкції та розвитку.

«Міжнародна фінансова інституція може профінансувати 60 млн євро. За ці кошти можна буде придбати 40 сучасних модульних трамвайних вагонів довжиною 30-34 метри», – сказав він.

Сучасні трамвайні вагони з низьким рівнем підлоги, які планується закупити, забезпечують європейські вимоги до якості пасажирських перевезень. Зокрема гарантують зручність посадки й висадки пасажирів, вони пристосовані для обслуговування пасажирів з особливими потребами. Також у нових вагонах є можливість енергозбереження до 40% у порівнянні з існуючим старим рухомим складом.

Читайте також: Кyiv smart card: Як працює та де можна придбати електронний квиток

Читайте також: В Україні перероблятимуть стару побутову техніку

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV