У столиці перевірять, чи готові школярі навчатися дистанційно

image
1 Квітня 2020, 12:03
Поділитися:

Наскільки учні 5-11-х класів, їхні батьки та вчителі готові до переходу на дистанційну форму навчання? Таке опитування проводить із 31 березня до 6 квітня КНП «Освітня агенція міста Києва».

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

У реаліях протиепідемічних заходів та вимушеного перебування дітей удома, ми здобуваємо новий досвід в організації навчального процесу. Наразі перед нами стоїть завдання не зупинити навчання, а підтримувати знання школярів на належному рівні. А також обрати зручні та ефективні форми проведення онлайн занять, – зазначив Валентин Мондриївський.

За його словами, опитування допоможе вивчити питання щодо запровадження кращих механізмів дистанційного навчання:

  • використання вчителями сервісів і платформ для здійснення дистанційного навчання;
  • контроль навчальних досягнень учнів;
  • характер труднощів і причини їхнього виникнення.

– Зокрема, ми з’ясовуємо проблеми зв’язку з учнями, підготовку та завантаження навчальних матеріалів, зручність використання сервісів. За цей час у нас є можливість дослідити, наскільки ефективна така форма навчання та чи може вона співіснувати на одному рівні з класичною, – наголосив Валентин Мондриївський.

Також окремим блоком будуть винесені питання щодо підвищення кваліфікації педагогів: напрями, ресурси, час, який учителі витрачають на самоосвіту. Відповіді на ці та інші питання розкриють особливості взаємодії вчителів із учнями під час карантину, а також вплив дистанційної форми навчання на самодисципліну і самоорганізацію школярів.

Батьки можуть заповнити анкету на офіційному сайті КНП «Освітня агенція міста Києва» за посиланням: https://monitoring.in.ua/questionnaire/464652087.

Нагадаємо, опублікували розклад уроків, що транслюватимуть українські канали для школярів.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ