У столиці начальнику управління освіти Подільської РДА повідомлено третю підозру

image
13 Жовтня 2023, 13:06
Поділитися:

13 жовтня 2023 г. 13:03

У столиці правоохоронці повідомили про підозру у службовій недбалості начальнику управління освіти Подільської районної державної адміністрації (РДА). Посадовцю інкримінують завдання збитків на 200 тис. гривень при організації харчування для учнів шкіл. У прокуратурі зауважили що чиновник також є фігурантом у кримінальному провадженні стосовно заволодіння 2,5 млн коштів під час ремонтів шкільних закладів та підозрюваним справі розтрати 400 тис. гривень на закупівлі генераторів для шкільних укриттів.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Слідством встановлено, що у період з 2018 по 2022 роки районне управління освіти уклало з одним з підприємств м. Києва договори про надання послуг з гарячого харчування для учнів загальнонавчальних закладів”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що умовами договорів передбачалося, сплату підприємством управлінню освіти коштів за користування обладнанням їдалень – так званих амортизаційних відшкодувань.

Однак всупереч закону та умовам договорів підприємство не перераховувало відшкодування. Як зауважили в прокуратурі, начальник управління освіти не вживав заходів для стягнення коштів.

“Це призвело до недоотримання управлінням освіти Подільської РДА близько 200 тис. гривень”, – встановили прокурори.

Подільською окружною прокуратурою Києва посадовцю повідомлено про підозру за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України). За клопотанням ювенального прокурора підозрюваного відсторонено від займаної посади на час слідства.

У прокуратурі зауважили, що згадуваний посадовець також є обвинуваченим за ч. 5 ст. 191 КК України у кримінальному провадженні за фактом заволодіння 2,5 млн гривень бюджетних коштів під час ремонтів шкільних закладів Подільського району. Наразі триває судовий розгляд цієї справи.

Крім того, згідно з повідомленням, той самий посадовець є підозрюваним за ч. 4 ст. 191 КК України у кримінальному провадженні за фактом розтрати 400 тис. гривень бюджетних коштів під час закупівлі генераторів для підземних сховищ шкільних закладів Подільського району, слідство у якому триває.

Посаду в.о. голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації (РДА) обіймає Сергій Коваленко. Управління освіти Подільської РДА очолює Сидоренко Олексій.

Читайте: Звільнений Зеленським очільник Подільської РДА Коваленко призначив себе в.о. голови цієї ж держадміністрації (документ)

Нагадаємо, на початку 2023 року у столиці прокуратурою було скеровано до суду обвинувальний акт відносно керівників структурних підрозділів Подільської РДА та підрядників. Фігурантів звинувачують у організації схеми привласнення бюджетних коштів при реконструкції дитячого садка в Подільському районі та благоустрою скверу на Андріївському узвозі.

Читайте: У столиці посадовців Подільської РДА та підрядника судитимуть у справі розкрадання 2, 6 млн гривень на благоустрої Андріївського узвозу

Як інформувала KВ, ще повномасштабної війни правоохоронці розпочали розслідування за підозрою у завищенні вартості виконаних робіт та присвоєння бюджетних коштів при ремонті навчальних закладів у Подільському районі.

Читайте: Подільська РДА віддала 154 млн гривень за добудову спортзалу до школи №242 компанії із кримінальним шлейфом та На реконструкцію столичного дитсадка №151 у Подільській РДА витратять 33 млн гривень

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона