У столиці ліквідують сміття, утворене після зими

image
21 Березня 2019, 18:35
Поділитися:

Мер Києва Віталій Кличко доручив комунальним службам міста ліквідувати стихійні звалища сміття, що утворилися після зими.

Про це повідомляється Офіційному порталі Києва.

Віталій Кличко зазначив, що для ефективного контролю за дотриманням порядку необхідна відеофіксація, підтримка бізнесу, що працює поруч із захаращеними територіями, небайдужість місцевої громади.

Також він наголосив, що усі обслуговуючі організації – керуючі компанії, ОСББ, ЖБК, комерційні ЖЕКи – мають впорядкувати прибудинкові території.

«Завдання комунальних служб, а також усіх балансоутримувачів, незалежно від того комерційна це структура чи комунальна, – забезпечити чистоту й порядок на території, за яку вони відповідальні», – зазначив мер Києва.

Також Віталій Кличко нагадав, що у столиці працює близько сотні інспекторів із благоустрою. Їхня робота – контроль за дотриманням порядку. Сума штрафу за порушення благоустрою для юридичних осіб складає від 850 до 1700 грн; для фізичних осіб – від 340 до 1360 грн. 

За його словами, місто жорстко контролюватиме стан благоустрою та вживатиме заходів до тих, хто не підтримує чистоту і порядок.

Нагадаємо, з минулої суботи стартували загальноміські толоки, що триватимуть до кінця квітня. За суботу в Києві прибрали та вивезли понад три тисячі кубометрів сміття майже із сотні локацій: парків, скверів, дворів.

Читайте також: Кальянний дим більш шкідливий, ніж сигаретний – експерт з контролю над тютюном

Читайте також: У столиці планують оновити трамвайний парк

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV