У столиці до 6 жовтня триватиме профілактичний тижневик з нагоди Всесвітнього дня серця

image
29 Вересня 2023, 10:11
Поділитися:

29 вересня 2023 г. 10:04

Відсьогодні, 29 вересня, і до 6 жовтня у Києві пройде лікувально-профілактичний тижневик до Всесвітнього дня серця. Киян запрошують відвідати медичні заклади з профілактичним візитом для попередження серцево-судинних захворювань.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як йдеться у повідомленні, Департамент охорони здоров’я КМДА закликає киян відзначити Всесвітній День серця профілактичним візитом у медичний заклад.

“Розпочати можна з консультації сімейного лікаря, який, у разі потреби, дасть направлення на обстеження”, – підкреслили у КМДА.

У пресслужбі зазначили, що за результатами поглиблених обстежень пацієнт отримує рекомендації або його скерують для подальшого лікування чи оперативного втручання у стаціонарний заклад.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У Департаменті нагадали, що серцево-судинні захворювання є основною причиною смертності у світі. Як свідчить досвід лікарів, здебільшого летальні випадки – результат несвоєчасного виявлення захворювання через ігнорування перших його симптомів.

“Серцево-судинні захворювання, що діагностовані на початку свого розвитку, піддаються корекції. Часто людині, щоб зупинити руйнівний процес, достатньо змінити стиль життя та, за потреби, регулярно приймати препарати, що призначає лікар”, – наголосили у Департаменті охорони здоров’я КМДА.

Читайте: Київський облцентр медицини катастроф отримав 5 реанімобілів у рамках проекту UNITED 24 (фото)

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона