У столиці “детективне агентство” викрили на продажі конфіденційної інформації

image
24 Листопада 2023, 13:04
Поділитися:

24 листопада 2023 г. 13:04

У столиці правоохоронці викрили “детективне агентство”, працівники якого продавали інформацію із закритих баз даних потенційним клієнтам. Вартість такої послуги становила 600 доларів. За цим фактом розпочато два кримінальних провадження. Одному з фігурантів повідомлено про підозру, вирішується питання щодо повідомлення підозри його спільнику.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України та інформації Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За результатами реалізації оперативної інформації, слідчі Святошинського управління поліції спільно зі співробітниками ГУ СБУ в Києві та Київській області викрили злочинну діяльність двох зловмисників. У рамках кримінальних проваджень правоохоронці встановили, що чоловіки за попередньою змовою між собою здійснювали продаж конфіденційної інформації про громадян”, – йдеться в повідомленні Нацполіції.

Зазначається, що до цієї діяльності вони залучали й інших осіб, які мають доступ до державних баз даних. Детективне агентство діяло на території Святошинського району Києва.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зауважили в прокуратурі, учасники “детективного агентства” за відповідну плату здійснювали приховане стеження за громадянами України шляхом візуального спостереження та слідкування за маршрутами пересування осіб. До переліку послуг агентства також входило надання інформації з державних та правоохоронних баз даних.

Вартість послуг “детективів” щодо надання інформації з баз даних (АРМОР, РАЦС, НАІС, АРКАН) становила від 600 доларів.

У ході досудового розслідування правоохоронці провели ряд обшуків, за результатами яких задокументовано протиправну діяльність вказаних осіб.

Одному з фігурантів повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 362 та ч. 2 ст. 361-2 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру його спільнику.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності усіх причетних осіб.

Нагадаємо, у жовтні в Голосіївському районі Києва було викрито та припинено діяльність так званого “детективного агентства”, учасники якого здійснювали протиправне стеження за громадянами з використанням спеціальних технічних засобів та незаконно збували інформацію з державних та правоохоронних баз даних.

Читайте: У Києві “приватного детектива” та поліцейського викрили на торгівлі персональними даними громадян

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона