У столиці адвокат під виглядом хабара суддям надурив клієнта на 10 тисяч доларів

image
12 Жовтня 2023, 12:25
Поділитися:

12 жовтня 2023 г. 12:22

У столиці викрили адвоката, який шляхом шахрайства заволодів 10 тис. доларів свого клієнта. Правник видурив гроші у підприємця з Рівненщини начебто для передачі суддям Касаційного адміністративного судуу складі Верховного Суду (ВС)по справі оскарження рішення Державної податкової служби (ДПС). Із заявою до правоохоронців звернувся сам підприємець, зрозумівши наміри “юриста”.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За даними слідства, адвокат, розуміючи, що його клієнт не є фахівцем у галузі права та не обізнаний з порядком судового процесу, зловживаючи довірою, обманом і залякуванням негативними наслідками розгляду справи незаконно заволодів його коштами у сумі 10 тис. доларів”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Мова йшла про підприємця з Рівненщини, який раніше оскаржував рішення Державної податкової служби щодо донарахованих податків і вже виграв суди першої та апеляційної інстанцій.

“Припустивши, що ДПС може не погодитись з прийнятими судами рішеннями та подати касаційну скаргу, бізнесмен звернувся до адвоката за правовою консультацією”, – встановили прокурори.

Зазначається, що сума нібито призначалася для передачі суддям Касаційного адміністративного суду у складі ВС для вирішення справи на користь бізнесмена.

Насправді, зауважили в прокуратурі, підозрюваний мав намір використати ці гроші на власний розсуд. Після того як потерпілий усвідомив неправомірність дій свого адвоката, він звернувся із заявою до правоохоронних органів.

При обшуку офісі адвоката вилучили техніку, з якої він вів переписку з потерпілим та 10 тис доларів, сховані у принтері.

За процесуального керівництва Офісу генерального правнику повідомлено про підозру у шахрайстві та підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України).

Нагадаємо, НАБУ та САП за оперативного супроводу СБУ викрили суддю Броварського міськрайонного суду на хабарі. Неправомірну вигоду суддя бажав отримати за ухвалення рішення про стягнення боргу на користь позивача. Затримали хабарника при передачі йому другої частини коштів.

Читайте: Прокурора Фастівської окружної прокуратури затримано при отриманні хабара

Фото: Офіс генпрокурора

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона