У столичних Жулянах півмісяця у травні не буде газу (адреси)

image
11 Травня 2023, 06:56
Поділитися:

10 травня 2023 г. 17:44

“Київгаз” попередив мешканців мікрорайону Жуляни (Солом’янський район столиці) про тимчасове відключення газопостачання. Блакитне паливо не подаватимуть усім споживачам з 15 травня до (орієнтовно) 27 числа. Причина – технічні роботи газівників на мережах.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення АТ “Київгаз”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“У зв’язку з проведенням модернізації та секціонування газових мереж, АТ “Київгаз” повідомляє про тимчасове припинення розподілу газу з 15 травня побутовим та непобутовим споживачам мікрорайону Жуляни за адресами, перелік яких додається. (…)

Роботи по відновленню розподілу природного газу будуть проводитися з 27 травня”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Окрім самого оголошення про тимчасове припинення газопостачання оприлюднено також перелік адрес споживачів житлового масиву, де з 15 травня не буде газу.

Довідково у “Київгазі” повідомляють, що секціонування газових мереж – це “важливий етап модернізації та забезпечення безперебійної роботи енергетичної інфраструктури міста. Це дозволить знизити ризик масових аварійних відключень споживачів під час опалювального сезону, зокрема у зв’язку із загрозою обстрілів об’єктів критичної інфраструктури країною-агресором”.

Газівники додають, що “якщо раніше у випадку аварії розподіл природного газу потрібно було припиняти близько 1 800 абонентам масиву, то тепер усувати пошкодження можна буде відключаючи лише частину споживачів. Це впливає і на оперативність робіт – після проведення модернізації та секціонування час на відновлення газорозподілу скоротиться”.

Читайте: Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно п’яти посадовців АТ “Київгаз”

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона