У столичних кінотеатрах покажуть кращі арт-фільми року

image
26 Вересня 2019, 15:01
Поділитися:

Шанувальників мистецтва запрошують до найкрутіших музеїв та галерей світу. На кілька днів «Планета Кіно» перетвориться на справжній художній музей, у якому на вас чекатимуть найцікавіші роботу всесвітньо визнаних майстрів. Справа в «Музейному вікенді» – підбірці з найцікавіших арт-фільмів року.

На вас чекає захопливий екскурс в історію живопису: Клімт, Шіле, Моне, Гоген та головні шедеври легендарного музею Прадо – для вас зібрали історії геніїв, що власним талантом змінили світове мистецтво.

26 вересня о 19:00 – Музей Прадо

Цей фільм – незабутня подорож величним Мадридом, що охопить шість століть історії становлення Іспанії як країни та окремої нації. В основі цієї кіноподорожі лежать 900 робіт багатої колекції музею, кожна з яких заслуговує на окремий фільм. Від Дієго Веласкеса, Франсіско-Хосе де Гойя, Ель Греко до Тіціана, Рубенса, Босха та інших. 

27 вересня о 19:00 та 19:30 – Моне: Водяні лілії

Це розповідь про одержимість світлом і водою, яку він трансформував в окремий вид магії, а потім зобразив на своїх картинах. Його історія розповідає про особливе вміння Моне перенести на полотно власне, кристально чисте бачення форм та об’єктів у тому вигляді, у якому їх ще ніхто не бачив

28 вересня о 19:00 – Клімт та Шіле

Густав Клімт в кінці 19 століття, разом із групою художників, заснував «Віденську сецесію» – об’єднання митців, які перейшли від історизму до модерну, чим повністю перевернули погляд на мистецтво. Одним із учнів Клімта був Шіле. Час розквіту кар’єр Клімта і Шіле припав на кінець золотої ери. Саме в цей час розпадається Австро-Угорська імперія, а сам Відень, вперше за декілька століть – у наляканому стані невідомого майбутнього.

29 вересня о 19:00 – Гоген на Таїті. У пошуках втраченого раю

Це кіноподорож до французької Полінезії, де ми на власні очі побачимо те, що надихнуло Гогена на створення його найвідоміших картин: мальовничу природу, якою надихався художник та місцевих жителів, яких він обожнював. 

Де: «Планета Кіно». Блокбастер, River Mall.
Вартість квитків: 120 – 180 грн.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ