У столичному цирку привітають працівників культури та майстрів

image
6 Листопада 2019, 12:40
Поділитися:

8 листопада у Національному цирку України пройде святковий захід з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Мистецькі привітання забезпечуватимуть провідні творчі колективи столиці: Київський національний академічний театр оперети, Народний художній колектив «Спортивно-танцювальний ансамбль «Пульс», квартет «Імпрессіо» і Анна Зарецька Муніципальної академічної чоловічої хорової капели Л. Ревуцького, заслужена артистка України Ганна Сингаївська, Київська муніципальна академія естрадного та циркового мистецтв, Театр світла і вогню «Обрій», Національний цирк України. Окремо буде представлено виставку робіт майстрів народного мистецтва за сприяння Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень. 

Гості матимуть можливість не тільки поринути в атмосферу свята за допомогою театралізованої зустрічі та різножанрового мистецького наповнення, але й зробити пам’ятні світлини у яскравих фотозонах разом із дивовижними персонажами.

Урочиста частина заходу відбудеться за участю керівництва Міністерства культури, молоді та спорту України, Постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики, Київської міської державної адміністрації, Департаменту культури КМДА та культурно-мистецької еліти міста Києва.

Захід відбудеться 8 листопада 2019 року, початок о 15:00 урочистою зустріччю гостей, о 16:00 – програма у манежі Національного цирку України за адресою площа Перемоги, 2.
Вхід за запрошеннями.

Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва відзначається щорічно 9 листопада згідно з Указом Президента України від 30.12.2013 № 717/2013 «Про додаткові заходи щодо державної підтримки культури та мистецтва в Україні». Професійне свято було засновано з метою відзначення вагомого вкладу творчих особистостей у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно-просвітницьку діяльність.

Актуальність проведення заходу полягає не тільки у визнанні та відзначенні кращих представників сфери культури, але й слугує своєрідним мистецьким спілкуванням і обміном творчих ідей та мотивацією для діяльності на наступний рік. Метою проведення заходу є комплексний підхід до відзначення Дня працівників культури – відзначення досягнень за 2019 рік культурно-освітніх та театрально-концертних закладів, музейної та бібліотечної справи, парків культури та відпочинку, центрів художньої та народної творчості міста Києва.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ