У столичному парку “Відрадний” створили мурал з псом Патроном (фото)

image
6 Червня 2022, 16:23
Поділитися:

6 червня 2022 г. 16:17

В Українській столиці завершили створення нового муралу, який присвятили псу-піротехніку Патрону. Новий настінний малюнок з’явився у парку “Відрадний”

Про цеKВ дізналася з повідомлення КО “Київзеленбуд”.

“Ще один герой сьогодення – Патрон. Зображення джек-рассел-тер’єра, який вже став талісманом ДСНС, з’явилося у парку “Відрадний”. Художники Віталій Гідеван та Олена Нойна зобразили пса у вже звичному впізнаваному образі – в іменному жилеті”, – повідомили в КО.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

В “Київзеленбуді” розповіли, що для малюнку загальною площею 30 кв. м використали 50 балонів фарби, а кошти на створення цього міні-муралу надав меценат.

В КО нагадали, що пес Патрон – український собака-винюхувач вибухівки. Він став талісманом загону піротехніків, які займаються розмінуванням територій у Чернігівській області. Тільки до 19 березня 2022 року пес допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв, залишених російськими військами. Патрон став символом українсько-російської війни і навіть нагороджений медаллю “За віддану службу”, а його господар Михайло Ільєв — орденом “За мужність” III ступеня.

Читайте: В столиці висадили клумбу “Привид Києва”, яка потрапила до Національного реєстру рекордів (фото)

Відмітимо, з 16 липня 2019 року КО “Київзеленбуд” очолює Олексій Король (до 10 грудня 2020 року він був виконувачем обов’язків генерального директора, а з 11 грудня 2020 року призначений гендиректором). КО “Київзеленбуд” підпорядковане Управлінню екології та природних ресурсів КМДА, яким з 11 січня 2021 року керує Олександр Возний. Сферу екології столиці займається заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Фото: Київзеленбуд, Віталія Гідевана

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона