У столичному парку безкоштовно покажуть знакові українські фільми

image
17 Серпня 2020, 18:24
Поділитися:

Вже четвертий тиждень під пам’ятником Шевченку збирають любителів українського кіно. Цього тижня у літньому кінотеатрі «Кіновернісаж просто неба» продемонструють знакові фільми десятиліття. 

17 серпня – «Крим, як це було / Crimea. As it was», реж. Костянтин Кляцкін, 2018

Це історія офіцерів, солдатів і матросів, які під час захоплення Криму не зрадили свою присягу на вірність народу України – про важкі дні 2014 року й окупацію українського Криму розповідають безпосередні учасники подій.
Стрічку представлять режисер Костянтин Кляцкін, продюсери Александра Братищенко та Сергій Малярчук, звукорежисер і режисер монтажу Павло Липа.

18 серпня «Той, хто пройшов крізь вогонь», реж. Михайло Іллєнко, 2012

Фільм розповідає про долю хлопця з Полтавщини, Івана Додоки, який стає радянським військовим льотчиком, Героєм Радянського Союзу. Але доля складається так, що йому доводиться пройти німецький полон, радянські табори, і зрештою, волею долі, потрапити до Канади, де він стає вождем тамтешнього індіанського племені.
Прототип головного героя – льотчик-ас часів Другої світової війни Герой Радянського Союзу, гвардії старший лейтенант Іван Даценко, командир ланки 10-го гвардійського авіаційного полку 3-ї гвардійської авіаційної дивізії 3-го гвардійського авіаційного корпусу авіації дальньої дії, уродженець села Чернечий Яр під Диканькою, який нібито після нацистського і радянського полонів потрапив у Канаду, де став вождем індіанського племені, що входило до конфедерації ірокезів.
Перед показом стрічки відбудеться презентація нового фільму режисера «Фільм «Толока», який із 20 серпня виходить у прокат.

19 серпня «Пригоди S Миколая», реж. Семен Горов, 2018

Стрічка розповідає про пригоди другокласника Артема, чия сім’я щойно переїхала з великого міста до будинку в Карпатах. До Артема напередодні Дня Святого Миколая неочікувано з’являється сам Миколай. Насправді це злодій у костюмі чарівника. Хлопчику, разом із сестрою-підлітком і місцевими дітлахами, доводиться проявити справжню згуртованість, сміливість і винахідливість, аби перемогти злодія і врятувати справжнього Святого.

20 серпня

«Кохання», реж. Микита Лиськов (анімаційний, короткометражний)

Історія метаморфоз великого міста, де справжнє мистецтво народжується на вуличних стінах, а нове життя – у старих хрущовках. Місце дії – Дніпро, яке автор пропускає через фільтр сюрреалізму. Поки зі світлофорів лунає музика, коханню бути, навіть під такий невпинний процес декомунізації.
Отримав понад 15 премій та нагород на світових кінофестивалях. Серед них: «Золота дзиґа», Україна / 2020, «Кіноколо», Україна / 2019, KISFF, Україна / 2019, DOK Leipzig, Німеччина / 2019, Poff Shorts, Естонія / 2019, Feinaki Beijing Animation Week, Китай / 2019.

«Екс», реж. Сергій Лисенко, 2020

Події розгортаються на Галичині у 1932 році. Група хлопців хоче пограбувати поштове відділення у невеличкому містечку. Кошти мають піти на підтримку осередків спротиву та посилення боротьби з окупаційною владою. Мирна акція, яка мала на меті передусім привернути увагу до революційної діяльності, перетворюється на криваву бійню. Кримінальний бойовик «Екс» засновано на реальних подіях. На сленгу, яким користувалися тодішні революціонери, екс – це експропріація, найефективніший спосіб фінансування активістів. 

Початок о 21:00.
Вхід вільний.

Нагадаємо, у столиці нагородили переможців фестивалю «Відкрита ніч».

Марія Катаєва 

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ