У столичному департаменті культури є високопоставлений “ухилянт”, – активістка Моріна

image
28 Листопада 2023, 13:20
Поділитися:

28 листопада 2023 г. 13:03

Активістка Аннабелла Моріна звернулася до КМДА та Нацполіції щодо заступника директора столичного департаменту культури Володимира Моцюка (на колажі ліворуч), який, за даними активістки, ухиляється від призову, маючи офіцерське звання і не маючи бронювання. Активістка каже, що Моцюка при цьому “прикриває” очільник департаменту Сергій Анжияк (на колажі праворуч).

Про цеKВ дізналася з допису Аннабелли Моріної в соцмережі.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Зрив мобілізації починається з того, що київський високопосадовий чиновник з КМДА, якому Генштаб ЗСУ відмовив у бронюванні, тікає від воєнних з ТЦК, ховається за дверима, не заходить в метро (бо там таких відловлюють), але продовжує отримувати заробітну платню із бюджету Києва та крутити оборутки в самому корупційному Департаменті Києва, бо його ховає та покриває керівництво. Мова про Володимира Моцюка, який є заступником директора Департаменту культури КМДА та начальником відділу релігій”, – запостила Моріна на Фейсбуці.

Це той самий Моцюк, веде далі активістка, “якого в 2019 році ДБР в місті Києві взяло на хабарі розміром 2000 баксів за “прискорення реєстрації релігійної організації”. По сьогодні справа розглядається Шевченковським районним судом міста Києва, але вироку поки немає”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Посилаючись на власні джерела, Моріна ще пише, що Моцюк до військової служби придатний, ба більше – має цінну військово-облікову спеціальність – він навідник в танку, та має офіцерське військове звання: “Таких не бронюють. Але він не бажає спокутувати свої гріхи перед Батьківщиною та піти служити в ЗСУ, а Сергій Анжияк, керівник Департаменту, по даним моїх джерел, каже, що поки він при посаді, того Моцюка не віддасть ні ЗСУ, ні суду, щоб посадити за грати”.

За словами активістки, вона відправила офіційне звернення “з приводу ухилянта Моцюка і корупціонера Анжияка” до КМВА та нового очільника нового Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції КМДА, а копію – у Генштаб ЗСУ та до Національної поліції.

Читайте: Столичний Департамент культури штормить: розпочаті розслідування по нових кримінальних справах та внутрішні службові розслідування

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона