У столичному ботсаду імені Гришка зацвіли півонії (фото)

image
9 Червня 2022, 12:18
Поділитися:

9 червня 2022 г. 11:18

У Києві в Національному ботанічному саду імені Миколи Гришка зацвіли півонії. Насолодитися яскравим цвітінням можна на ділянці “Пори року”.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні на сайті Національного ботанічного саду імені М. Гришка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Усіх відвідувачів Національного ботанічного саду імені М. М. Гришка запрошуємо на квітування півоній. На ділянці “Пори року” на Вас очікує зустріч з кращими сортами неперевершеної колекції Національного ботанічного саду”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

На ділянці представлено понад 180 сортів вітчизняної та зарубіжної селекції як в історичному плані, так і на рівні сучасних досягнень світової селекції.

Також розпочав своє квітування один з нових сортів відомого селекціонера півоній, провідного наукового співробітника відділу квітково-декоративних рослин Василя Горобця ‘Серпантин‘. Цей сорт має квіти 15-18 см в діаметрі, японського типу. Тобто рослини з одним-двома рядами великих пелюсток, а в центрі розташовані видозмінені тичинки. Часто ці сорти мають контрастне забарвлення.

Вартість вхідного квитка на територію ботанічного саду залишилася незмінною – квиток для дорослого коштує 60 гривень, дитячий – 30 гривень.

Нагадаємо, 28 травня Національний ботанічний сад імені Миколи Гришка в Києві відкрили для відвідувачів після обстеження піротехніками.

Читайте: У столичному ботсаду імені Гришка відкривають для відвідування Сад троянд

Фото: Тетяна Щербакова, Національний ботанічний сад імені М.Гришка

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона