У столичній лікарні провели унікальну операцію

image
19 Червня 2019, 11:23
Поділитися:

В Олександрівській клінічній лікарні провели унікальну операцію зі встановлення аортального клапана через стегнову артерію.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Транскатетерну імплантацію аортального клапану (TAVI) зробили пацієнтці, яка мала медичні протипокази до заміни аортального клапану «відкритим» кардіохірургічним методом.

«Наразі у світі існують технології, що дозволяють рятувати людей, для яких ще вчора це було неможливим. І я з гордістю можу сьогодні говорити про те, що ці технології вже служать і на благо киян», – зауважив Микола Поворозник.

Також він зазначив, що розвиток сучасних ендоваскулярпих малоінвазивних методів у лікуванні хворих на серцево-судинні та судинно-мозкові ураження у столиці став можливим завдяки сталому фінансуванню міської цільової програми «Здоров’я киян».

«Одним із розділів Програми є закупівля надсучасного обладнання та витратних матеріалів для відкритих кардіохірургічних та ендоваскулярних втручань для запобігання передчасної смерті мешканців міста Києва. Відсьогодні пацієнтам, які мають протипоказання до «відкритих» кардіохірургічних оперативних втручань, ендоваскулярна транскатетерна імплантація аортального клапану, ціна якого перевищує 900 тисяч гривень, вже може проводитися в умовах муніципальної клініки!» – наголосив перший заступник голови КМДА.

Раніше повідомлялося, у столиці відремонтували та обладнали кілька відділень Олександрівської лікарні.

Читайте також: Віталій Кличко: Не виключено, що місцеві вибори будуть позачерговими

Читайте також: У столичній лікарні неадекватний пацієнт напав із ножем на медперсонал

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV