У справі щодо розкрадання на будівництві Подільського мосту генпідрядника підозрюють у привласненні ще 6 млн гривень

image
10 Травня 2023, 21:58
Поділитися:

10 травня 2023 г. 16:22

У столиці правоохоронці повідомили про підозру очільнику генпідрядної організації на будівництві Подільського мостового переходу через Дніпро. Керівнику інкримінують надання неправдивих даних щодо обсягу виконаних підводних робіт з очищення металоконструкцій мосту. За результатами експертизи документально не підтверджується виконання послуг на 6 млн гривень.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Згідно з матеріалами слідства, у грудні 2020 року керівник генпідрядної організації вказав у документах неправдиві дані про обсяги та вартість виконаних підводних робіт, зокрема з очищення металоконструкцій від обростання на глибині 12-20 метрів із залученням водолазної станції на Подільському мостовому переході через річку Дніпро у Києві”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що правоохоронці провели експертне дослідження із залученням водолазів з метою перевірки обсягів і якості виконаних робіт, у тому числі підводних, та їх фактичної вартості.

Згідно з повідомленням, за результатами судової будівельно-технічної та економічної експертизи роботи на загальну суму понад 6 млн гривень документально не підтверджуються.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури Києва керівнику генпідрядної організації на об’єкті будівництва Подільського мосту повідомлено про підозру у привласненні коштів територіальної громади у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). На цей час за клопотанням прокурора відносно підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

У прокуратурі нагадали, щораніше було повідомлено про підозру керівнику генпідрядної організації за фактами завищення вартості робіт з використанням найманого нестандартного обладнання на суму близько 36 млн гривень, а також робіт з фарбування прольотних плит Подільського мосту на суму близько 2 млн гривень.

Нагадаємо, у лютому 2023 року Подільська окружна прокуратура повідомила про завершення досудового розслідування першого епізоду справи щодо розкрадання коштів у ході будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро. Серед підозрюваних на той час було троє осіб – перший заступник керівника КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва”, який виступив замовником робіт, та керівники генпідрядної та підрядної організацій. Згодом прокуратурою було скеровано до суду обвинувальний акт відносно четвертого фігуранта у справі щодо розкрадання коштів на будівництві Подільського мостового переходу.

Читайте: У справі щодо розкрадання 36 млн гривень на будівництві Подільського мосту перед судом постане ще один підрядник

Як інформувала KВ, у 2021 році прокуратура повідомила про підозру керівнику генпідрядної організації в тому числіза фактами завищення вартості робіт з антикорозійного захисту металевих елементів несучих конструкцій прогонової споруди мосту на суму близько 1,8 млн гривень. За даними правоохоронців,загальна сума завданих столичному бюджету збитків становила близько 150 млн гривень.

Читайте: Правоохоронці повідомили про підозру заступнику керівника “Дирекції з будівництва дорожньо-транспортних споруд” та генпідряднику будівництва Подільського мосту та Замкерівнику “Дирекції з будівництва дорожньо-транспортних споруд” та генпідряднику повідомлено про нові підозри у розкраданнях на будівництві Подільського мосту

Зазначимо, що ще у квітні 2017 році КМДА виділила на добудову Подільського мостового переходу 6,1 млрд бюджетних гривень. “З волі випадку” КП “Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва” замість ПАТ “Мостобуд” обрала генпідрядником будівництва мосту ТОВ “Еко-Буд-Трейд” – фірму, пов’язануз на той час директором КП “Житлоінвестбуд-УКБ” В’ячеславом Непопомта екс-головою департаменту будівництва КМДА Михайлом Голицею.

Читайте: Не Prozzoro: 6,1 млрд. бюджетних гривень на Подільський міст “відмиють” через партнерські фірми В’ячеслава Непопа

Згодом, у липні 2017 року, стало відомо, що ТОВ “Еко-Буд-Трейд” отримає без конкурсу на будівництво Подільського мостового переходу додатково ще 445 млн гривень. Додаткове фінансування замовник пояснив “технічною помилкою” проектувальників.

Читайте: Забудькуватість проектувальників “подарує” фірмі Непопа та Голиці 445 млн гривень

Водночас у жовтні 2022 року Київрада виділила ще 183 млн на добудову Подільського мосту. Гроші депутати відшукали за рахунок перерозподілу з інших об‘єктів транспортної інфраструктури.

Читайте: Київрада виділила більше 180 млн на добудову Подільського мосту

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона