У справі Майдану двох харків’ян засудили до семи років за викрадення та катування людини

image
20 Липня 2023, 18:49
Поділитися:

20 липня 2023 г. 18:44

Двох мешканців Харкова, які викрали та катували людину у Києві під час Революції Гідності, заочно засуджено до 7 років тюрми. У суді було доведено, що вони викрали чоловіка біля столичної станції метро, вивезли на околицю міста, де керівник “оплоту” особисто катував заручника. Так як засуджені переховуються на території рф, розгляд справи відбувався у формі спеціального судового провадження.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Прокурори у суді довели, що ввечері 21 січня 2014 року біля станції метро “Петрівка” у м. Києві засуджені разом з іншими особами, залученими керівником “Оплоту”, напали на учасників “Автомайдану”. Вони застосовували предмети, заздалегідь заготовлені для нанесення тілесних ушкоджень”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Тітушки” помилково ідентифікували чоловіка як учасника “Автомайдану”. Вони викрали його вивезли автобусом, на якому приїхали з Харкова, до лісу в районі станції метро “Бориспільська”. У ніч 22 січня 2014 року потерпілого ув’язнили в наметі.

“Керівник “оплоту” особисто його катував, мучив та застосовував інші насильницькі дії, з метою отримання інформації про обставини щодо організації та діяльності “Автомайдану””, – встановили прокурори.

За публічного обвинувачення Офісу Генерального прокурора двох осіб визнано винними у катуванні, хуліганстві, викраденні людини та незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів і мітингів (ч. 2 ст. 127, ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 146 та ст. 340 КК України). Кожного з них засуджено до 7 років позбавлення волі.

У зв’язку з тривалим переховуванням засуджених від органів слідства та суду на території рф, судовий розгляд щодо них здійснювався за спеціальною заочною процедурою.

Як зазначили в Генпрокуратурі, за вчинення цих злочинів до кримінальної відповідальності загалом притягнуто 16 осіб, щодо 9 з них наразі судами ухвалено обвинувальні вироки.

Нагадаємо, у грудні 2022 року колишнього працівника батальйону міліції особливого призначення “Беркут” ГУ МВС України в Харківській області було засуджено до 8 років за гратами. В 2013 році він наніс численні удари гумовим кийком та ногою в різні частини тіла та по голові активісту – учаснику акції протесту біля Адміністрації президента на Банковій. Засуджений перебуває у розшуку з 2015 року. Розгляд справи відбувався у формі спеціального судового провадження.

Читайте: Екскомандиру львівського “Беркуту” повідомлено про нову підозру в справі Майдану

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона