У сквері «Юність» дитячих атракціонів не буде, а у «Приозерному» відкриють зони розваг та барбекю

image
29 Травня 2019, 22:00
Поділитися:

Виконком продовжує наводити лад у свері «Юність» та парку «Приозерний». Зокрема, мова про об’єкти торгівлі та відпочинку і розваг. Своїми рішеннями виконком затвердив схеми їх розміщення, Положення про проведення конкурсу, склад конкурсної комісії та дату проведення конкурсу по цих двох локаціях. 

На  схемі, яку оприлюднено нижче, цифрами  1,2,3 позначено тимчасові споруди для торгівлі/засоби пересувної дрібно роздрібної торгівлі, які розташуються в парку «Приозерний». Три таких об’єкти розмістяться у безпосередній близькості до озера та на певній відстані один від одного. Дрібно-роздрібна торгівля передбачає торгівлю гарячими напоями, безалкогольними, морозивом, випічкою, організацію швидкого харчування.

Схема розміщення об’єктів у парку «Приозерний»

Окремо (подалі від озера)  розташується  зона розваг, яка позначена на схемі цифрою 4.  Приблизно в цій частині також буде майданчик для силових тренувань, який планують реалізувати  в рамках Громадського бюджету.

І окремою зоною із позначкою 5 визначена зона барбекю: на цьому місці розміститься  обладнання для приготування шашлику та інших гарячих страв на відкритому вогні. Причому, шашлик можна буде як придбати у підприємця, так і приготувати власноруч.

Щодо скверу «Юність». Хоча схема передбачає об’єкти торгівлі та розваг, насправді жодних атракціонів у сквері «Юність» не передбачено – лише два об’єкти дрібно-роздрібної торгівлі (позначено цифрами 1 і 2).

Схема розміщення об’єктів торгівлі та сезонних об’єктів розваг на території скверу «Юність»

На цьому місці в сквері розташується об’єкт № 2

На цьому місці буде ще один об’єкт торгівлі

Батути у сквері «Юність» вже не зможуть працювати у законній спосіб – такий лот на конкурс не винесено.

Цих об’єктів торгівлі на схемі немає, але в житті вони є

Умовами конкурсу визначено вимоги до конструкції об’єктів.

Об’єкт має бути виконаний у формі одноповерхової споруди торгівельного призначення, виготовлений із полегшених конструкцій та встановлюється тимчасово, без улаштування фундаменту. Об’єкт не повинен мати закритого приміщення для тимчасового перебування людей  (відвідувачів), а в самому об’єкті може бути розміщено торговельне обладнання, низькотемпературний прилавок, інші пристрої для сезонної оптової торгівлі. Альтернативно можуть використовуватися засоби пересувної торгівлі – автопричіп типу «Купава».
Максимальна площа торгового об’єкту не може бути більшою 20 м кв.

Рекламні вивіски з назвами, торговими марками, тощо, не мають перевищувати 20% від площини об’єкту, на якій вони розташовані.

Також, конкурсними умовами визначено вимоги до зовнішнього оздоблення об’єктів торгівлі. А саме, зовнішній вигляд об’єктів торгівлі має бути виконаний в кольорах та з матеріалів, стилізованих під натуральне дерево. Можливо додаткове використання зеленого кольору (візуалізація під зелень).

Вимоги до атракціонів

Окремо прописано вимоги до атракціонів, у першу чергу, до їх безпеки. Атракціони мають відповідати Правилам будови і безпечної експлуатації техніки, а також іншим вимогам законодавства для такого роду об’єктів. Відповідні дозволи та погодження для таких атракціонів мають бути вивішені на доступному місці. Територія, де розміщуються атракціони, які є об’єктом підвищеної небезпеки, має бути огороджена парканом, який унеможливлює доступ сторонніх осіб.

Вимоги до облаштування зони барбекю та мангалів

Зона барбекю та мангалів – спеціальна зона для приготування на відкритому вогні шашликів та гарячих страв і має бути розміщена лише у спеціально відведеній території парку (див. схему). Звісно, зона барбекю має бути обладнана засобами пожежогасіння. В зону барбекю входять: мангали, столи, бесідки, об’єкт торгівлі.

Оплата за право розміщення об’єктів в парку «Приозерний» та сквері «Юність» визначається на умовах конкурсу. Початкова вартість визначена конкурсними умовами: для об’єктів площею менше 5 кв м – одна мінімальна заробітна плата за календарний  місяць, для об’єктів площею від 5 до 20 кв м –  одна мінімальна зарплата + додатково сума в 3% від мінімальної зарплати за кожен кв м понад 5 кв м. Тобто, навіть  початкова плата є досить вигідною для бюджету міста та для самого парку, якщо ці суми, як планує мер, підуть на благоустрій парку.

Оплата за літні місяці (з 01 квітня по 31 жовтня) здійснюється в розмірі конкурсної пропозиції, у зимовий період – у розмірі 25% від конкурсної пропозиції. По об’єктах зон барбекю та розваг оплата в зимовий період не стягується. Договір укладається на мінімум 12 місяців та може бути пролонгований на цей термін не більше двох разів (максимум – на 36 місяців).

Щодо самого конкурсу, то критерії відбору переможців майже стандартні, які передбачають систему за трьома критеріями:

Вартість оплати за договором: конкурсній пропозиції з найбільшою вартістю присвоюється максимальний бал – 40 балів.
Пропозиції щодо функціонування об’єкту та його зовнішнього вигляду: асортимент товарів та їх актуальність саме для цього парку/скверу, а також зовнішній вигляд відповідно до вимог проекту візуалізації додадуть максимум балів – 20.
Пропозиції щодо облаштування прилеглої території, покращення обслуговування відвідувачів парку, скверу. Підійдуть будь-які нестандартні креативні ідеї: від благоустрою до заходів соціальної спрямованості. Все це може додати ще 40 балів.

Нагадаємо, що конкурс на ці дві території відбудеться 14 червня 2019р., а подати свої пропозиції можна до 10 червня.

Усі подробиці конкурсу по парку «Приозерний» можна переглянути ТУТ.  По скверу «Юність» – ТУТ.

Ангеліна Козлова

   Фото – авторки

Джерело: Трибуна Бровари