У Шевченковому виявили сказ: собака померла, дві громади потрапили в карантинну зону – Трибуна

image
30 Травня 2022, 12:35
Поділитися:

У с. Шевченкове зафіксовано випадок сказу в собаки. Тварина померла. Про це під час оперативної наради повідомила в.о.начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Броварського районного управління Держпродспоживслужби Олександра Вакарчук.

За словами Олександри Вакарчук, рішенням районної протиепідемічної комісії, у санітарну 10-кілометрову зону потрапили Калитянська і Великодимерська громади. Але щеплять тварин від сказу в усьому районі, позаяк щеплення – один із найефективніших методів профілактики сказу. Безпосередньо в Броварах прищепили від сказу 95 собак і котів.

Як вдалося з’ясувати з власних перевірених джерел, собака встигла вкусити господиню. Запідозривши неладне, жінка повезла тварину в лікарню. Дорогою собака померла.

Усіх контактних із хворою твариною осіб направили в лікарню для вирішення питання щеплення проти сказу. 

Нагадуємо, що сказ – це смертельно небезпечне захворювання як для тварин, так і для людини. Сказ не лікується, шансів на одужання немає.

Щоб уникнути захворювання на сказ, слід керуватися лише декількома правилами:

регулярно щеплювати своїх тварин від сказу (неважливо, контактують вони з іншими тваринами чи ні, гуляють вони на вулиці чи живуть у квартирах);
уникати контактів із дикими, невідомими та безпритульними тваринами;
пояснювати дітям, чому не можна гратися, гладити невідомих тварин;
у випадку укусу твариною негайно звернутися до лікарні швидкої невідкладної допомоги та державного лікаря ветеринарної медицини, надавши інформацію про спосіб отримання травми.

Читайте також

Сказ: у Літках кошеня покусало власницю та померло
Імунізація тварин проти сказу: на Київщині з літаків розкидатимуть приманки з вакциною
Карантин через сказ у Броварах: домашній кіт покусав людину

Джерело: Трибуна – Бровари