У середмісті Києва викрили шахрайський call-центр

image
24 Серпня 2023, 14:33
Поділитися:

24 серпня 2023 г. 14:25

У Шевченківському районі Києва на вулиці Олеся Гончара мешканці виявили нелегальний call-центр та повідомили у поліцію. В офісному приміщенні правоохоронці виявили близько 50-ти облаштованих робочих місць. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Днями до поліцейських Шевченківського управління поліції надійшло повідомлення від громадян про те, що в офісному приміщенні на вулиці Олеся Гончара працює call-центр”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що на місці поліцейські виявили близько 50-ти робочих місць, оснащених комп’ютерною технікою. Слідчі провели обшук в офісі та вилучили системні блоки, жорсткі диски, мобільні телефони та робочі блокноти.

За вказаним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розслідується кримінальне провадження, розпочате за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Також тривають заходи із встановлення осіб, які організували незаконний “бізнес”.

Нагадаємо, на початку серпня поліцейські викрили шахрайський call-центр, який діяв на території Шевченківського району столиці. В офісному приміщенні правоохоронці виявили 10 працівників та близько сотні облаштованих робочих місць. На Печерську поліцейські викрили шахрайський call-центр, працівники якого дурили громадян, пропонуючи інвестиції у неіснуючі проєкти.

Читайте: У Києві викрили call-центр, працівники якого ошукали громадян на понад мільйон гривень

Фото: ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона