У Семиполках норвежці збудують сонячну електростанцію

image
17 Липня 2019, 11:39
Поділитися:

Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) співфінансує будівництво сонячної електростанції потужністю 9 МВт у селі Семиполки Броварського району. Це перший сонячний енергетичний проект, який впровадить в Україні норвезька сонячна компанія Norsk Solar AS. Протягом наступних десятиліть станція забезпечить відновлюваною енергією понад 5 тисяч домогосподарств, – повідомляє прес-служба Norsk Solar AS.

«Сонячна електростанція розташована в селі Семиполки і буде збудована на загальній площі 12,6 га. Norsk Solar AS є головним інвестором нової електростанції та працює разом зі своїми партнерами Pro-Energy LLC і Windforce Ltd», – зазначено у повідомленні.

Очікується, що завод почне постачати енергію до електромережі вже наприкінці 2019 року. Після введення в експлуатацію, СЕС щорічно вироблятиме 11 тис. МВт електроенергії. Відновлювана енергія забезпечить щорічне скорочення викидів СО2 на близько 8600 тон.

«За нашими оцінками, протягом наступних декількох десятиліть сонячна електростанція забезпечить понад 5 тисяч домогосподарств відновлюваною енергією», – зазначив генеральний директор Norsk Solar AS Ойвінд Вестердал.

НЕФКО підписала кредитну угоду на суму 4,35 мільйонів євро. Крім того, співвласники нададуть власний капітал для реалізації проекту загальною сумою 4,35 млн євро.

Власник проекту та основний інвестор – Norsk Solar AS – входить до складу групи Norsk Vind, яка вже ввела в експлуатацію подібні проекти з відновлювальної енергії загальним обсягом 860 МВт.

НЕФКО має багаторічний досвід фінансування проектів відновлюваної енергетики в Україні, і це вже п’ятий проект будівництва сонячної електростанції в країні, що побудують за рахунок коштів, наданих НЕФКО.

Читати далі: У Семиполках норвежці збудують сонячну електростанцію , автор Трибуна Бровари

Джерело: Трибуна Бровари