У селі Забуяння мешканці бунтують через поховання людини – Макарів Діловий

image
14 Січня 2021, 03:35
Поділитися:

У селі Забуяння Макарівської ОТГ мешканці бунтують. Їх обурення викликали звичайні похорони. Ну не зовсім звичайні!

12 грудня в Забуянні було поховано людину. Зовсім випадково, сьогодні мешканці села помітили, що поховання відбулося фактично на братській могилі часів Другої світової війни на останках 60 чоловік їх земляків. За словами односельчан, померла народилась у цьому селі, але жила в Києві. Мешканців села обурив той факт не поваги до місць поховань, вони назвали це відвертим кощунством та знущанням над пам’яттю героїв, викликали поліцію і пішли до сільської ради запитати у старости села Тетяни Герасименко, на яких підставах на території братської могили відбулося поховання.

Натомість на робочому місці старости вони не застали. Люди також запросили телебачення і з обуренням вимагають перепоховання померлої жінки. Її родичі ж заявляють, що жодних прав не порушили і те місце належить їх сім’ї.

Проте, мешканці села демонструють фото, на яких видно, що ця територія відносилась раніше саме до братського поховання.

Наразі залишається не відомим, чи знала староста в селі, що відбувається на території братської могили, чи можливо давала дозвіл на це поховання.? На сьогодні лише вона за своїми посадовими обов’язками може дати відповіді на ці питання. Люди обурюються, чому влада ніяк не відреагувала на цей факт. Але де зараз перебуває староста, нікому не відомо. Ні люди в селі, ні в сільській раді не знають де поділась влада?
Але сьогодні дивним чином огорожа на братській могилі значно скоротилась і відповідно територія її зменшилась. Як будуть розвиватись події, слідкуємо далі. Вдео матеріал готується до випуску.

Джерело: Макарів Діловий