У селі Трипілля зафіксували новий випадок захворювання свиней на африканську чуму

image
19 Вересня 2023, 17:51
Поділитися:

19 вересня 2023 г. 17:44

У суботу, 16 вересня, в с. Трипілля Обухівського району зареєстрували новий спалах захворювання на африканську чуму свиней. Від 18 вересня особисте селянське господарство оголошено епізоотичним вогнищем та встановлено карантин.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначається у повідомленні, рішенням місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Обухівській районній державній адміністрації від 18.09.2023 особисте селянське господарство мешканця с. Трипілля оголошено епізоотичним вогнищем, встановлено карантин та затверджено план заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання африканської чуми свиней на території с. Трипілля Української міської територіальної громади Обухівського району Київської області.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“До зони захисту увійшли мисливські угіддя ТОВ “ТРИПІЛЬСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ” та населені пункти Української міської територіальної громади Обухівського району (с. Трипілля, м. Українка, с. Халеп’я, с. Жуківці) з прилеглими до нього територіями”, – наголосили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Київській області.

Також до зони нагляду увійшли мисливські угіддя ТОВ “ТРИПІЛЬСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ”, ТОВ “ОКСАМИТ-СЕРВІС”, свиногосподарства ФГ “НІНА” та ПОСП “ДНІПРО”, а також населені пункти Української міської територіальної громади (с. Верем’я, с. Витачів, с. Щербанівка, с. Плюти), Обухівської міської територіальної громади (м. Обухів, с. Долина, с. Козіївка, с. Красне Перше, с. Дерев’яна, с. Таценки) та Ржищівської міської територіальної громади (с. Стайки) Обухівського району.

Раніше KВ повідомила, що 5 вересня, у селі Стайки Ржищівської міської територіальної громади Обухівського району в особистому сільському господарстві підтвердився спалах захворювання свиней на особливо небезпечну хворобу тварин – Африканську чуму свиней. На території безпосереднього спалаху захворювання, а також прилеглих територіях встановили 40-денний карантин.

Читайте: У Ржищівській громаді ввели 40-денний карантин через спалах африканської чуми свиней

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона