У реанімації Інституту серця 5-річна Вікторія бореться за життя: потрібна термінова імплантація механічного серця

У реанімації Інституту серця 5-річна Вікторія бореться за життя: потрібна термінова імплантація механічного серця
24 Липня 2024, 13:53
Поділитися:

У відділенні реанімації Інституту серця перебуває 5-річна Вікторія, стан якої з кожним днем критично погіршується. Два дні тому у дівчинки сталася зупинка серця, але лікарям вдалося її реанімувати. Медики-реаніматологи докладають усіх зусиль для стабілізації стану дитини.

Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив директор Інституту серця Борис Тодуров.

Він зазначив, єдиним шансом на порятунок Вікторії є трансплантація серця. Однак, враховуючи вік пацієнтки, ймовірність швидкого отримання донорського органу вкрай мала. Альтернативним рішенням може стати імплантація механічного серця, яке дозволить дитині прожити кілька років в очікуванні на донорський орган.

Хоча трансплантація серця в Україні для пацієнтів є безкоштовною і фінансується державою, механічне серце для дітей є дороговартісним і потребує окремого фінансування.

Медики звертаються до громадськості з проханням долучитися до порятунку маленької Вікторії. Усі небайдужі можуть зробити свій внесок у боротьбу за життя дівчинки.

Детальніше про те, як допомогти Вікторії, можна дізнатися на сайті heart-in-hand.in.ua.

Досі не підписані на наш Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua”? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua