У Пухівці поліція затримала браконьєра

image
25 Травня 2019, 21:22
Поділитися:

До 6 червня в Київській області триває операція «Нерест». Поліція продовжує спільні рейди з представниками рибоохоронного патруля щодо виявлення порушників. Дільничний офіцер Броварського відділу поліції виявив незаконного рибалку у човні на водоймі в селі Пухівка.

Як пзазначає прес-служба поліції Київської області, про подію було повідомлено рибоохоронний патруль. Рибалкою-порушником виявився 53-річний місцевий житель.

Працівники поліції у чоловіка в якості речових доказів вилучили рибальські сітки, де було заховано 35 різних рибин, та човен з мотором.

За фактом незаконного вилову риби відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, нерестова заборона на вилов риби і раків у водоймах Київській області розпочалась з 29 березня і триватиме до 6 червня включно.

Під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту в дозволених місцях, за межами нерестовищ.

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду, передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ: штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років  із конфіскацією знарядь, засобів промислу та всього добутого.

Джерело: Трибуна Бровари