У приватних садочках Дарницького району столиці, де отруїлися четверо дітей, виявили кишкову інфекцію

image
21 Вересня 2023, 15:57
Поділитися:

21 вересня 2023 г. 15:44

На початку вересня діти, які відвідують два приватні заклади дошкільної освіти у Києві, отруїлися. Постачальником харчування до закладів було ТОВ “Кідс Кейтеринг Київ”. За результатами епідеміологічної перевірки, у їжі було виявлено бактерії групи кишкової палички.

Про це KВ дізналася із повідомлення пресслужби Головне управління Держпродспоживслужби у м. Києві.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві провели позапланове інспектування приватного закладу дошкільної освіти за двома адресами: вул. Грузинська, 35-А та вул. Анни Ахматової, 35-Б”, – розповіли у пресслужбі.

Як йдеться у повідомленні, фахівці перевіряли дотримання вимог законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів із проведенням лабораторних досліджень.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що за результатами лабораторних досліджень за адресою вул. Грузинська, 35-А у 10 із 20 відібраних змивів з об’єктів навколишнього середовища виявлено бактерії групи кишкової палички, 2 проби води не відповідають гігієнічним вимогам.

За адресою вул. Анни Ахматової, 35-Б у 8 з 20 відібраних змивів із об’єктів навколишнього середовища виявлено бактерії групи кишкової палички.

“Виявлені порушення становлять загрозу для життя та здоров’я дітей. Було направлено лист на Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області щодо вжиття заходів реагування до постачальника готових страв (кейтеринг) ТОВ “Кідс Кейтеринг Київ”, – додали у пресслужбі.

Читайте: У Києві зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції в приватних дитячих садочках Дарницького району

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона