У поліції Київщини розповіли про результати роботи за 2022 рік

image
29 Січня 2023, 21:30
Поділитися:

Фото з місця події

Учора, 28 січня, у Головному управлінні Нацполіції Київщини відбулася колегія, на якій розглянули ключові аспекти роботи поліцейських області за 2022 рік

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” із покликанням на пресслужбу Нацполіції.

Внаслідок бойовиї дій на Київщині загинули п’ять працівників поліції, дев’ять травмовані, а один досі вважається безвісно зниклим. Начальник поліції Андрій Нєбитов зазначив, що під час окупації області, жоден поліцейський не став колаборантом, не зрадив присязі та не перейшов на сторону ворога.

Показник навантаженості операторів Київщини залишається найбільшим серед всіх областей. В період проведення бойових дій та під час деокупації, навантаження було вдвічі більшим та становило 18 повідомлень на годину на одного оператора. У 2022 році зареєстровано близько 417 тисяч заяв і повідомлень. Розпочато майже 11 тисяч кримінальних проваджень за фактами злочинів пов’язаних з війною, що вчинені представниками армії рф.

Однак об’єм загальнокримінальної злочинності на території області знизився . Відбулося зменшення кількості майнових злочинів: кількість грабунків знизилась на 63%, розбійних нападів – на 53%, крадіжок – на 15%, незаконних заволодінь автотранспортом – на 51%. Зменшилась кількість нанесення тяжких тілесних ушкоджень та вчинення зґвалтувань. Проте зареєстровано більше умисних вбивств.

На 78% збільшилась кількість виявлених злочинів пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. З незаконного обігу вилучено 350 одиниць зброї, майже 90 тисяч боєприпасів та 680 гранат, 33 кілограми вибухівки. Також у 2022 році зафіксовано зменшення на 47% кількості ДТП, на 24,5% —ДТП з потерпілими та на 47% —ДТП із смертельними наслідками.

На Київщині триває впровадження проєкту “Поліцейський офіцер громади“. За минулий рік спільно з органами місцевого самоврядування  відкрили 15 поліцейських станцій, 13 з яких під час воєнного стану. На території 55 територіальних громад вже працює 105 поліцейських офіцерів громади, 98 забезпечено транспортними засобами.

Нагадаємо, що 27 січня у місті Вишгород співробітники поліції охорони затримали чоловіка, який мав при собі наркотики.



Читати “Моя Київщина” у Facebook




Джерело