У Пластовому центрі бойові парамедики-інструктори провели тренінг з домедичної допомоги

У Пластовому центрі бойові парамедики-інструктори провели тренінг з домедичної допомоги
9 Жовтня 2024, 11:28
Поділитися:

У комунальному закладі Київської обласної ради «Пластовий вишкільний центр», що в Бучі, бойові парамедики-інструктори провели тренінг з домедичної допомоги. Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Київської ОДА. 

Такий тренінг в Пластовому центрі проводиться вже вчетверте. Кожна навчальна група налічує 25 осіб. Учасники — виховники та члени Пласту з осередків Київщини. 

Метою тренінгу є не лише надання базових теоретичних знань, а й формування практичних навичок, які можуть врятувати життя в екстремальних ситуаціях. Інструктори продемонстрували основні алгоритми й техніки надання першої допомоги при критичних станах, зокрема, при кровотечах, які становлять загрозу життю.

Учасники навчилися розпізнавати ознаки критичної кровотечі та особливості її зупинки, а також вивчили алгоритм дій у разі виникнення таких ситуацій. Окрема увага приділялася засобам зупинки кровотечі — турнікетам, тампонам, тиснучим пов’язкам та іншим засобам, які допомагають рятувати життя людей до прибуття медиків.

Всі можливі ситуації відпрацьовувалися на манекенах та тренувальних матеріалах. Учасники навчилися правильно накладати турнікет на верхні та нижні кінцівки, застосовувати бандаж і тиснучі пов’язки, проводити тампонування ран, а також здійснювати первинний швидкий огляд поранених.

Загалом тренінг став не лише можливістю для учасників здобути корисні навички, але й шансом відчути впевненість у тому, що вони здатні врятувати життя. В умовах війни такі знання та вміння є надзвичайно важливими для кожного з нас.



The post У Пластовому центрі бойові парамедики-інструктори провели тренінг з домедичної допомоги appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація