У підземному переході на Хрещатику відкрилась фотовиставка

image
7 Червня 2022, 12:21
Поділитися:

7 червня 2022 г. 12:10

У артпросторі “Мистецький перехід” біля Центрального універмагу відкрили фотовиставку “Країна між миром і війною”. Частина фотографій представлена з мирного життя, а частина візуалізує реалії війни в країні.

Про це KВстало відомо з повідомлення”Вечірнього Києва”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Фотовиставка “Країна між миром і війною” відкрилась в артпросторі “Мистецький перехід” в травні цього року, хоча відкриття планувалось на кінець лютого. Внаслідок повномасштабної війни виставку перенесли, а також змінили акценти й додали деякі матеріали.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Свої роботи тут представили арт-об’єднання “Розвиток фотографа” та “Kyivphotos-Hall 2012”.

“Назва “Країна між миром і війною” обрана тому, що ми планували відкриття на 28 лютого і вже у процесі друку фотографій вирішили призупинити, оскільки ворог підходив до Києва,– розповідає куратор виставки Денис Сухінін. До початку війни показ мав назву “From Ukraine with love”, тоді тема проєкту мала позитивнішу тему.

Через війну організатори виставки змінили акценти на більш актуальні, так до експозиції додали фотографії зруйнованих внаслідок російської агресії будівель та інші роботи. Присутні також національні етнічні сюжети, світлини концептуального напрямку і репортажні фотороботи.

На виставці представлені дві фотографії з проєкту “Елементи”, який присвячений київським акторам, які з початком війни залишились в рідному місті. Повністю проєкт побачить світ вже 9 червня у Київській бібліотеці імені Миколи Гоголя.

Експозиція “Країна між миром і війною” триватиме до кінця червня у галереї “Мистецький перехід”, вхід вільний.

Нагадаємо, що завтра в Парижі відкривається фотовиставка “Зруйнований, але нескорений Ірпінь”, яка присвячена звірствам роісйських окупантів в Ірпені.

Читайте: У Парижі пройде фотовиставка “Зруйнований, але нескорений Ірпінь”

Фото: Gazeta.ua

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона