У п’ятницю, 26 травня, Верховний Суд обере нове керівництво

image
23 Травня 2023, 16:22
Поділитися:

23 травня 2023 г. 16:21

Верховний Суд 26 травня збереться на пленум, щоб обрати нового голову замість Всеволода Князєва, якого затримали на хабарі.Також планується обрати заступника голови ВС.

Про це KВ стало відомо з повідомленняпресслужби Верховного Суду.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Проєкт порядку денного Пленуму Верховного Суду передбачає розгляд питань щодо обрання Голови Верховного Суду та заступника Голови ВС. Засідання Пленуму Верховного Суду транслюватиметься на офіційному ютуб-каналі ВС”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє“Судово-юридична газета”,претендентами на посаду голови Верховного Суду будуть одразу декілька суддів ВС.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зокрема, про наміри стати головою Верховного Суду, за даними“Судово-юридичної газети”, вже повідомили суддя КАС ВСАльберт Єзеровта судді КГС ВСІван МіщенкотаОлександр Мамалуй. Втім, зазначимо, що 23 травняОлександр Мамалуйповідомивгазеті, що він не має бажання кандидувати на посаду голови ВС.

Нагадаємо, 16 травня стало відомо, що САП та НАБУзатрималиголову Верховного Суду Всеволода Князєва на отриманні хабара. У той же день пленум Верховного Суду достроковоприпинивповноваження Князєва. Також голові ВС та адвокату, яких викрито на отриманні неправомірної винагороди, булопред’явлено підозрув хабарництві. 18 травня Вища рада правосуддязадовольнилаподання САП та надала згоду на утримання під вартою судді Князєва.

Читайте:Суд взяв під варту ексголову Верховного Суду Князєва із заставою у 107 млн гривень

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона