У першій половині серпня на Київщині відбулися чергові семінари програми GoCamp

image
15 Серпня 2019, 10:32
Поділитися:

У червні цього року пройшли перші дві хвилі мовних таборів GoCamp, але кількість іноземних волонтерів, які хочуть відвідати Україну та допомогти дітям вивчити англійську, французьку та німецьку мови, постійно збільшується. Так само як і кількість школярів, які прагнуть вивчити іноземну мову та познайомитися з новими культурами. У серпні та вересні на українських школярів чекають ще дві хвилі мовних таборів.

Четвертий рік поспіль GoCamp об’єднує міжнародні посольства, Уряд, бізнес та креативний клас. Усі табори реалізуються за інформаційної та фінансової підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства інформаційної політики України, Київської обласної держадміністрації, Посольства США в Україні, Британської Ради в Україні, Ґете Інституту в Україні, Французького Інституту при Посольстві Франції в Україні, телекомунікаційної компанії “Київстар”, ING Bank, агропромислового холдингу Миронівський хлібопродукт, компанії “Моршинська”, Ukraine Now та Ukraine Charity.

Волонтери з усього світу організовують дитячі табори з вивчення іноземних мов, критичного мислення, креативності, лідерства та підприємництва. Задля цього у 2019 році вже 111 добровольців із 31 країни відвідали українські міста й села. Попит на табори виявився таким великим, що у серпні та вересні українські школярі матимуть змогу ще раз побувати на таборах GoCamp і познайомитися з новими культурами, опанувати знання, вміння та навички у нових сферах неформальної освіти.

Просвітницька частина таборів охоплює такі тематики: “Планета тварин” (тварини та довкілля); “Мистецтво та креативність” (критичне мислення); “Інновації та культура підприємництва” (основи підприємництва); “Школа – серце громади” (діти з сільської місцевости мають змогу розробляти проєкти для покращення свого села).

Заходи на кшталт GoCamp – чудова можливість для українських дітей долучитися до світової культурної спадщини, а для влади і організацій – правильне русло у молодіжній політиці.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація