У Переяслав-Хмельницькому центрі професійно-технічної освіти розпочав роботу навчально-практичний центр

image
14 Січня 2021, 17:44
Поділитися:

Професійна (професійно-технічна) освіта області продовжує розвиватися  й оновлюватися відповідно до сучасних потреб економіки та вимог роботодавців. Важливим чинником підвищення рівня підготовки робітничих кадрів є створення на базі закладів освіти навчально-практичних центрів за галузевим спрямуванням.

За сприяння голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна упродовж 2020 року створено 7 навчально-практичних центрів. Загалом же в області на кінець минулого року налічувалося вже 16 навчально-практичних центрів. Ця робота продовжується і в 2021 році.

Новий рік у ДПТНЗ “Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти” розпочався з приємної події: завершилася підготовка бази для ще одного сучасного НПЦ за професією «електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; електромонтер з ремонту вторинної комутації та зв’язку”.

Відтепер здобувачі освіти навчатимуться на новітньому професійному обладнанні. Можна сказати, що зроблено  ще один крок до інформатизації і комп’ютеризації процесу професійного навчання.

Завдяки створенню НПЦ, випускники Переяслав-Хмельницького  центру професійно-технічної освіти здобудуть уміння та навички, яких сьогодні вимагають роботодавці, зможуть стати конкурентоспроможними на ринку праці й успішно працевлаштуватися. Зокрема ТОВ «Костел Україна», який є одним із замовників робітничих кадрів, уклав із  закладом освіти договір про  надання майбутнім випускникам робочих місць для проходження виробничої практики.

 

 



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація