У парку “Відрадний” у Києві з’явився мурал із легендарним собакою-сапером Патроном, – ФОТО

image
6 Червня 2022, 16:40
Поділитися:

У Києві у парку “Відрадний” з’явився мурал, на якому красується легендарний вибухотехнік, талісман чернігівських піротехніків ДСНС, пес породи джек-рассел-тер’єр Патрон. Намалювали мурал художники Віталій Гідеван та Олена Нойна.

Про це повідомляє КП УЗН Солом’янського району столиці.

У київському парку “Відрадний” з’явився мурал із легендарним песиком Патроном, КП УЗН Солом’янського району

Ще більше актуальних новин в нашому Telegram-каналі. Долучайтесь та читайте, щоб бути в курсі важливої інформації.

У київському парку

Художники Віталій Гідеван та Олена Нойна зобразили Патрона на побутовій будівлі у вже звичному впізнаваному образі – в іменному бронежилеті. Загальна площа малюнку – 30 квадратних метрів і для цього використали 50 балонів фарби. Кошти на створення стінопису надав меценат.

За словами директора КП УЗН Солом’янського району Олексія Лукаша, Патрон – це саме той герой, який потрібен цьому парку. Адже у «Відрадному» відпочивають сім’ями, багато дітей приходить сюди, а найпалкіші фанати собаки-винюхувача вибухівки – діти.

У київському парку

У київському парку “Відрадний” з’явився мурал із легендарним песиком Патроном, КП УЗН Солом’янського району

З початком повномасштабної війни у нас з’явилися нові герої, нові символи. Кожен з них – це окрема історія про незламність нашої України і про те, що ми ні за що не відступимося від перемоги. Навіть тварини на нашому боці, – сказав Олексій Лукаш.

Біля муралу озеленили квітник, висадили декоративні кущі та багаторічні квітникові культури.

У київському парку

У київському парку “Відрадний” з’явився мурал із легендарним песиком Патроном, КП УЗН Солом’янського району

Зазначимо, що невеликий песик Патрон став величезним символом незламності українського народу в боротьбі з російськими загарбникам. Патрон нагороджений медаллю “За віддану службу”, а його господар, вибухотехнік Михайло Ільєв – орденом “За мужність” III ступеня.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві створили квіткові композиції “Голуб миру” та квіткове панно, яке присвячене легендарному літаку АН-225 “Мрія”. Квіткове панно “Голуб миру” відкрили на Дарниці і це одне з 10 квітників, які зеленбудівці столиці приготували до Дня Києва

Також ми повідомляли, що на Дарниці в Києві розпочав роботу осередок дозвілля “Читай-двір”. Там проводять веселі ігри, зокрема “Коло єднання”, майстер-класи, голосні читання та патріотичні флешмоби.

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua