У парку «Центральний» в Ірпені створять в’язане графіті на честь волонтерів

image
23 Серпня 2023, 11:36
Поділитися:

Цієї неділі, 27 серпня, у парку «Центральний» в Ірпені створять в’язане графіті «Волонтерське дерево». Перформанс відбудеться під час благодійного заходу «Даруємо тепло», який організовує БФ «Україна — перезавантаження».

«Цей рукотворний пам’ятник стане символом єдності і незламності України, висловленням шани та поваги людям, котрі 10-й рік російсько-української війни допомагають захисникам», — зазначають організатори.

До створення в’язаного графіті, яке з’явиться в Ірпені, долучилися вже більше 40 майстрів/-инь з 17 регіонів України, а також Норвегії, Литви, Польщі та США.

Кожен охочий також може взяти участь у перформансі. Для цього потрібно зв’язати маленький фрагмент, прикріпити до нього візитівку з ПІБ та назвою свого населеного пункту і передати організаторам під час заходу.

Початок о 10:00. Окрім створення в’язаного графіті, на учасників заходу чекає благодійний ярмарок, майстер-класи, фуд-зона, тестування організму з дієтологом, літературно-музична руханка-читанка для дітей та інше.

Варто зазначити, в’язане графіті це явище вуличної культури, що полягає в прикращанні в’язаними елементами дерев, лав, ліхтарів та інших об’єктів міської інфраструктури.

Нагадаємо, на початку квітня у парку «Центральний» в Ірпені встановили стелу в пам’ять про актора та волонтера Пашу Лі, який у березні минулого року загинув від російської кулі, прямуючи на поміч мирним мешканцям Ірпеня.

Джерело: Містоінформ