У нових платіжках за електрику субсидія вже не враховується: що робити киянам

image
11 Березня 2019, 12:18
Поділитися:

З березня 2019 року в Україні стартувала державна реформа з монетизації субсидій. Як попереджає компанія – постачальник електроенергії для киян  «Київські енергетичні послуги», в рахунку за електроенергію сума призначеної споживачу субсидії відображатися не буде. Вказано буде тільки повну суму до сплати.

Отримати субсидію споживач може готівкою, через пенсійні рахунки та «Ощадбанк». З отриманих від держави коштів субсидіант має самостійно розрахуватися за спожиту електроенергію.

Споживачі, які отримували субсидії у 2018 році, зможуть одержати кошти з 12 березня у будь-якому відділенні «Ощадбанку» через касу, показавши паспорт.

Пенсіонери зможуть отримувати кошти з 4 березня разом з пенсією – їх буде зараховано на пенсійну банківську карту. За відсутності картки готівкові кошти пенсіонерам принесе листоноша.

Споживачі, які звернулись за призначенням субсидії з 01.01.2019, отримають кошти на персональний обліковий запис в «Ощадбанку». До 18 числа «Ощадбанк» має перерахувати «Київським енергетичним послугам» кошти субсидіанта за спожиту електричну енергію. Після перерахування коштів, «Ощадбанк» має через sms проінформувати споживачів.

Заощаджений залишок монетизованої субсидії домогосподарство може використати на власні потреби.

Стає актуальнішою можливість зменшення витрат на електроенергію через раціональне її використання. Наприклад, з двозонним лічильником можна платити вдвічі менше за електроенергію, спожиту з 23:00 до 07:00. Наші клієнти можуть замовити двозонні лічильники з послугою встановлення «під ключ» у наборах Розумний WATT», – сказав директор «Київських енергетичних послуг» Віктор Мельников. 

 

Детальну інформацію щодо субсидій можна дізнатися на сайті Мінсоцполітики www.msp.gov.ua та у місцевих управліннях праці та соціального захисту населення.

 

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ