У неділю в Києві зафіксували три температурні рекорди

image
28 Серпня 2023, 13:53
Поділитися:

28 серпня 2023 г. 13:45

У неділю, 27 серпня, метеостанція Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського зафіксувала три нових температурних рекорди. Згідно з рекордними температурними даними у Києві ніч на неділю була найтеплішою, а середньодобова температура перевищила кліматичну норму на 8°С.

Про це KВстало відомо з повідомлення пресслужби Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як йдеться у повідомленні, ніч на неділю у столиці виявилась найтеплішою, адже температура не опустилася нижче +21,3°С. Попереднє рекордне значення 2022 року перевищено на 0,8°С.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Максимальна температура повітря після полудня досягла +33,3°С і повторила попередній рекордний показник 1943 року”, — повідомили у пресслужбі Центральної геофізичної обсерваторії.

Також, середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень і склала +26,9°С.

“Ці дані перевищили попередній рекордний показник минулого року відразу на 2,3°С, а кліматичну норму — на 8,0°С”, – зазначили у геофізичній обсерваторії.

Нагадаємо, попередній рекорд метеостанція обсерваторії Срезневського виявила в ніч на неділю, 6 серпня – вона була найтеплішою з 2010 року. Температурний рекорд склав більше 21 градуса тепла за Цельсієм.

Раніше KВповідомила, що станом на 28 серпня 2023 року у Києві та Київській області утримується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Спека буде тривати майже до вересня. Прогнозується, що температура повітря у столиці та регіоні досягатиме позначки у 35°C.

Читайте: У Києві та області майже до вересня буде утримуватись надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Фото: КО “Київзеленбуд”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона