У неділю, 29 січня, в Києві та області діють стабілізаційні відключення електроенергії, – ДТЕК

image
29 Січня 2023, 13:18
Поділитися:

29 січня 2023 г. 13:01

Сьогодні, 29 січня, у столиці та на Київщині діють стабілізаційні графіки відключень світла. Водночас в енергосистемі країни все ще зберігається значний дефіцит електроенергії після російських атак.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні пресслужби ДТЕК “Київські електромережі” та інформації ДТЕК “Київські регіональні електромережі”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

На 29 січня НЕК Укренерго надав обмеження споживання для Києва в середньому на рівні 955 МВт на день та 669 МВт на ніч. В пікові години навантаження при поточній температурі повітря це 61% від потреби електроенергії міста включаючи побутових споживачів, промисловість та критичну інфраструктуру”, – повідомили в ДТЕК “Київські електромережі”.

Такий ліміт електроспоживання дозволить проводити відключення в стабілізаційних графіках. Перевірити інформацію щодо поточних відключень або ознайомитись з графіком відключень у столиці можна за посиланням.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Водночас для Київської області на 29 січня НЕК Укренерго надав обмеження споживання в середньому на рівні 682 МВт на день та 615 МВт на ніч.

“В пікові години навантаження при поточній температурі повітря це 48% від потреби електроенергії області включаючи побутових споживачів, промисловість та критичну інфраструктуру”, – зазначили в ДТЕК “Київські регіональні електромережі”.

Такий ліміт електроспоживання також дозволить проводити відключення в стабілізаційних графіках. Перевірити інформацію щодо поточних відключень в області або ознайомитись з графіком можна за посиланням.

Нагадаємо, станом на ранок 27 січня в енергосистемі країни зберігався значний дефіцит потужності. Відповідно в Київській області та низці інших регіонів енергетики впровадили аварійні відключення. Та вже у суботу, 28 січня, в столиці та на Київщині запровадили стабілізаційні графіки відключень світла.

Читайте: Хорватія закупить генераторів на 1 млн євро для українських шкіл і лікарень

Фото: ДТЕК

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона