У Миронівській громаді виявлено 60 трупів тварин, уражених африканською чумою свиней

image
10 Листопада 2023, 17:25
Поділитися:

10 листопада 2023 г. 17:24

У Миронівській громаді на Київщині в лісопосадці поблизу села Матвіївка було виявлено близько 60 трупів свиней. При молекулярно-генетичних дослідженнях відібраного патологічного матеріалу знайшли ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС). На окремих територіях громади з 10 листопада введено карантинні обмеження.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Миронівської міської ради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Миронівська міська рада інформує, що в лісосмузі поблизу села Матвіївка було виявлено близько 60 трупів свиней різних вікових груп в стадії розкладу. Лабораторією Держпродспоживслужби були відібрані зразки біоматеріалів, які були направлені до лабораторії, яка підтвердила наявність ДНК вірусу африканської чуми в даних зразках”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Відповідно було скликано державну надзвичайну протиепізоотичну комісію при Обухівській РВА, яка прийняла наступні рішення:

Визначити епізоотичним вогнищем АЧС територію лісосмуги біля села Матвіївка та запровадити карантин з 10 листопада 2023 року;

Визначити зоною захисту угіддя ДП “Миронівське РМРГ”, свиногосподарство ФОП Литвиненко О.П. та села Вікторівка і Матвіївка з прилеглими до них територіями;

Визначити зоною нагляду угіддя ДП “Миронівське РМРГ”, ДП “Кагарлицьке УТМР”, свиногосподарства ФГ Широкоступ О.Г., ТОВ “Генетік Інвест”, СТОВ “Агросвіт”, ФОП Чучмій О.В., а також населені пункти Миронівської МТГ (с. Фролівка, с. Олександрівка, с. Пустовіти, с. Росава, с. Зеленьки, с. Карапиші) та частину сіл Кагарлицької МТГ.

Місцевих жителів попередили, що у населених пунктах зон захисту та зони нагляду заборонити проведення виставок, ярмарків, базарів та інших заходів, пов’язаних з пересуванням та скупченням тварин (крім транспортування свиней до забійних пунктів та м’ясокомбінатів).

Нагадаємо, у Білій Церкві виявили труп свійської свині, обстеження решток якої лабораторно засвідчило наявність вірусу африканської чуми свиней (АЧС). На окремих територіях району з 1 листопада було введено карантин.

Читайте: Справи насущні: скільки та на що у серпні витрачала Миронівка

Фото: Держпродспоживслужба

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона