У Музейному провулку на Печерську помічена активність довкола історичної будівлі, – Перов

image
22 Січня 2024, 09:56
Поділитися:

22 січня 2024 г. 09:46

Довкола двоповерхової історичної будівлі за адресою Музейний провулок, 8-А в Печерському районі Києва встановлено будівельний паркан. Згідно паспорту об’єкта, йдеться про наукові дослідження фасаду. Натомість є підозра, що ТОВ “Київторгремпроект” цікавить забудова, а не наукові дослідження.

Про цеKВ дізналася з повідомлення заступника голови департаменту охорони культурної спадщини КМДА Дмитра Перова.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“У Музейному провулку помічено підозрілу активність. Маленьку двоповерхову історичну будівлю, яку в радянський час зашили плиткою – тепер ще обтягнули зеленим парканом”, – запостив Дмитро Перов на Фейсбуці.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Перов пише, що хоч паспорт об’єкта говорить про “наукові дослідження фасаду”, але щодо дозволів – то про них в Департаменті охорони культурної спадщини КМДА або Міністерстві культури та інформаційної політики України інформація відсутня.

“Нагадаю, що восени будинок в Музейному пров., 8 та ще ряд будівель були визнані пам’ятками місцевого значення. Тепер довкола будинку з’явився будівельний паркан”, – додав чиновник.

Блогер Володимир Бондаренко додає, що “ТОВ “Київторгремпроект” готується забудувати ділянку 15 соток в провулку Музейний 8 (кадастровий №8000000000:82:012:0023)”.

За словами блогера, “Київторгремпроект” раніше не наважувався на будівництво на цій ділянці, допоки восени 2023 року не змінився власник цієї фірми: ним став львів’янин Григорій Козловський, власник ФР “Рух”. Бондаренко твердить, що Козловський, зокрема, має сумнівні зв’язки з російським криміналом, але водночас товаришує зі очільником Львівської ОВА Максимом Козицьким.

Як інформувалаKВ, у жовтні 2023 року експертна комісія з питань обліку об’єктів культурної спадщини Міністерства культури та інформаційної політики внесла до реєстру об’єктів культурної спадщини два будинки у Шевченківському районі, один будинок у Печерському районі, а також Національну бібліотеку імені Вернацького і “Будинок меблів”. Будинок на Печерську – це і є згаданий Перовим та Бондаренком об’єкт.

Читайте: У Шевченківському районі Києва планують знести ще один історичний будинок (фото)

Фото: Facebook | Дмитро Перов

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона