У музеї «Золоті ворота» показують виставку про життя на Донбасі

image
3 Червня 2019, 11:00
Поділитися:

У приміщенні музею «Золоті ворота» (вул. Володимирська, 40-а) сьогодні відкривається мандрівна виставка «На Зламі». Проект розповідає про зміни в житті цивільного населення внаслідок війни на Донбасі.

Показ організує громадська організація Східноукраїнський центр громадських ініціатив за підтримки німецької організації Kurve Wustrow в рамках проекту «Уповноваження громадянського суспільства для трансформації культури пам’яті – ненасильницькі шляхи вирішення жорстокого минулого Донбасу».

Виставка «На Зламі» намагається поєднати особисті історії свідків та постраждалих з інфографікою та статистичними доказами, які показують наскільки глибокі зміни відбулись в структурі суспільства після початку конфлікту на сході України.

Виставка демонструє особисті переживання постраждалих про страх перед війною, руйнування сімейних зв’язків та звичного способу життя. З іншого боку, «На Зламі» акцентує увагу глядачів на глибших проблемах, які торкнулися українців: атомізації суспільства, демографічних змінах в Донецькій та Луганській областях, дилемі «залишитися чи повернутися».

Побачити виставку можна з 3 до 9 червня у Музей «Золоті ворота». Заплановано, що з середини червня з виставкою можна буде ознайомитися у бібліотеці Київського політехнічного інституту. Після цього виставка вирушить на схід України.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ