У МОЗ оновили перелік симптомів COVID-19, з якими мають шпиталізовувати | Трибуна

image
4 Листопада 2020, 03:30
Поділитися:

У Міністерстві охорони здоров’я змінили критерії щодо госпіталізації хворих із підозрою та з підтвердженим COVID-19. Відповідні зміни внесли наказом МОЗ № 2438 від 27 жовтня. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як, передає УП.

З її слів, наразі госпіталізація показана особам з підозрою чи підтвердженим COVID-19, що мають хоча би одну з нижче наведених ознак:

частота дихання менше 10 за хвилину або більше 30-ти;сатурація менше або дорівнює 92% (сатурація – це частка насиченого киснем гемоглобіну відносно загального гемоглобіну, вимірюється пульсоксиметром);порушення свідомості.

«Також госпіталізація показана пацієнтам з перебігом захворювання середньої важкості, які мають тяжку супутню патологію в стадії декомпенсації», – додає Ірина Садов’як.

Раніше госпіталізації підлягали:

пацієнти з тяжкою хронічною патологією дихальної та серцево-судинної систем;з тяжким перебігом артеріальної гіпертензії;з декомпенсованим цукровим діабетом;з імуносупресивними станами;з нирковою недостатністю;з онкологічними захворюваннями;з тяжкими алергіями;з автоімунними захворюваннями.

Нагадаємо, за інформацією головного лікаря Броварської багатопрофільної клінічної лікарні Валентина Багнюка, у дорослому інфекційному відділенні заповнені всі ліжкомісця для пацієнтів із COVID-19. Зі слів чиновників та представників медичних служб міста, хворих везуть до інших лікарень – у Переяслав, Київ тощо.

Читайте також

В Україні запрацював контакт-центр із протидії коронавірусуНові обмеження: Броварщина перейшла до помаранчевої зони карантинуЧерез COVID-19 померла сімейна лікарка з Великої Димерки

Джерело: Трибуна – Бровари