У Москві повторно заарештували власника будівельної фірми «Атлант» Павла Климця

image
10 Травня 2019, 21:37
Поділитися:

У Москві 12 квітня затримали 51-річного українського бізнесмена, мільйонера Павла Климця, власника будівельної компанії «Атлант», яка багато років поспіль будує багатоповерхівки в різних районах Броварів. Про це повідомляє видання «Цензор.Нет» із посиланням на джерела в силових структурах. Климця підозрюють у даванні хабара в особливо великому розмірі. І хоча постанову про арешт вдалося скасувати, 30 квітня Климця заарештували повторно. 

Кримінальну справу проти Павла Климця та його «правої руки» –  генерального директора Olimp Юлії  Самойлової – порушили в слідчому управлінні Слідчого комітету в Центральному окрузі Москви. Їм обом інкримінують давання хабара в особливо великих розмірах. 12 квітня суд відправив затриманих у СІЗО. Згодом адвокати оскаржили рішення, й апеляційна інстанція Мосміськсуду скасувала постанову про арешт. Справу було передано на новий розгляд. Як стало відомо згодом, 30 квітня Хамовничеський суд Москви повторно арештував Климця та Самойлову в посередництві давання хабара. Наразі затримані перебувають у московському СІЗО «Лефортово» і перебуватимуть під арештом щонайменше до 10 червня.

Як повідомляє видання «Цензор.Нет», Климець приїхав у Москву для обговорення долі приблизно 40% своїх активів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, контроль над якими він втратив після початку війни на Донбасі. У свою чергу російські ЗМІ (інформація не перевірена) повідомляють, що хабар давали задля затвердження бізнес-плану, пов’язаного з діяльністю кримського винно-коньячного заводу «Бахчисарай», який раніше входив у корпорацію Olimp, але активи якого втратили після того, як Росія оголосила Крим своїм. Проте в Olimp стверджують, що хабара не було.

Павло Климець входить до сотні найбагатших людей України. За оцінкою Forbes Україна, на 26 квітня 2019 року статки бізнесмена становлять $34 млн. Павло Климець –  уродженець Донецька, депутат Верховної ради 2006-2012 рр., член Партії регіонів (вийшов із її складу в 2010 р.). Власник алкогольної компанії Olymp, Малинівського скляного заводу, лікеро-горілчаного заводу Prime, заводу переробки зерна «Бікорм», Малинівського кабельного заводу, найбільшого у Запоріжжі торгового центру «Аврора». Також разом із дружиною, сином і Вадимом Каганом є власником будівельної компанії  «Атлант», яка побудувала в Броварах житлові комплекси «Олімпійський» по вул.Москаленка та «Атлант» по вул.Київська. На рахунку «Атланта» і Палац творчості дітей та юнацтва на Грушевського.

Нагадаємо, у 2012 р. у 10-му мікрорайоні Броварів виник скандал через будівництво ЗАТ ВПБФ «Атлант» багатоповерхівок на замовлення ГУ МВС України на приватизованих городах містян.  А в 2015 р. ГУ МВС України в Київській області судилося з «Атлантом» через невиконання фірмою угоди – про ненадання поліції 10% безкоштовного житла від загальної площі побудованого об’єкта. Та суд відмовив у позові МВС до ЗАТ «Атлант» про безкоштовну передачу додаткового житла. 

У 2014 р. у Броварах виник ще один скандал через спроби «Атланта» забудувати багатоповерхівками 3,2 га на вул. Фельдмана,1, що в 4 житловому районі.

А минулого року члени ОСББ «Наш дім-ЖК» розповіли про свою боротьбу з фірмою «Атлант» через бракоробство багатоквартирного житлового будинку на вул. Симона Петлюри,36-Б. Як зазначають журналісти «Цензор. Нет», прокуратура відкрила кримінальне провадження через підробку «Атлантом» документів і відчуження загальних підвалів у приватні руки. До того ж, засновники «Атланту» створили і ТОВ «КОМФОРТ-Т»  – «Атлантівський ЖЕК», який, за твердженням мешканців, не належно обслуговує їхній будинок.

Джерело: Трибуна Бровари