У Мощуні вшанували пам’ять загиблих героїв

image
11 Березня 2023, 16:39
Поділитися:

11 березня в селі Мощун на місці бою захисників Києва із російськими загарбниками відбувся мітинг пам’яті та вшанування загиблих героїв.

 

У мітингу взяли участь родини захисників, їхні побратими, мешканці громади, керівництво області, району та громади. Від Київської обласної військової адміністрації участь у заході взяв заступник голови КОВА Микола Бойко.

 

У березні 2022 року біля села Мощун велися запеклі бої з окупантами, які намагалися пробитися до столиці. Якби російські військові прорвали цю лінію оборони, то вийшли б на столичну Оболонь. Тому село стало центром запеклих боїв за Київ. 

Поступаючись ворогу в чисельності, українські військові змогли витримати та не пустити ворога до Києва.

 

Загарбники безжально обстрілювали село та позиції українських захисників. Через ці обстріли село стало одним із найбільших знищених сіл в Україні. 80% будинків було зруйновано. Село і позиції захисників кілька разів переходили з рук у руки і щоразу, під час атак, Україна втрачала своїх кращих синів та дочок. Про їхній подвиг повинні знати всі.

 

«Сьогодні ми знаходимося на місці страшних боїв. Ціною свого життя наші захисники не дали ворогу прорватися до Києва. Незламні, сильні духом вони пролили свою кров за свободу, незалежність, за нашу перемогу над ворогом. Ми вічно пам’ятатимемо, що зробили ці відважні, незламні герої. Впевнений, що на це місце завжди, через роки і покоління, приходитимуть люди. Вічна пам’ять нашим Героям. Вічна пам’ять “Янголам перемоги”», – зауважив під час виступу Микола Бойко.

 

Джерело: Київська обласна військова адміністрація