У Мощуні на Київщині відкрили перший мобільний “пункт здоров’я” (фото)

image
12 Березня 2023, 14:06
Поділитися:

12 березня 2023 г. 14:02

У Бучанському районі Київської області встановили перший модульний “пункт здоров’я” замість зруйнованого окупантами медпункту. Приміщення, встановлене в Мощуні, укомплектоване всім необхідним для роботи фельдшерсько-акушерського пункту.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства охорони здоров’я (МОЗ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“На місці зруйнованих фельдшерсько-акушерських пунктів зʼявляться мобільні “пункти здоровʼя.Такі рішення є тимчасовими, поки на місці зруйнованих медзакладів, не буде відбудовано повноцінний пункт здоров’я “первинки””, – повідомили в пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається що кожен модульний “пункт здоровʼя” укомплектований меблями, холодильником, має окрему санітарну зону, бойлер, генератор та кондиціонер.

“Перший модульний “пункт здоров’я” у селі Мощун на Київщині встановив благодійний фонд UA Dream”, – зауважили в міністерстві.

Наразі МОЗ у співпраці з фондом планують встановлення ще ряду таких мобільних пунктів в інших куточках країни, де медична інфраструктура зазнала суттєвих руйнувань.

У міністерстві інформували, що за понад рік війни на території Київської області росіяни пошкодили 124 обʼєкти медзакладів та ще 4 зруйнували повністю, без можливості подальшого відновлення, проте 57 з них вже вдалося відновити.

Нагадаємо, у березні 2022 року біля Мощуна велися запеклі бої з окупантами, які намагалися пробитися до столиці. Загарбники безжально обстрілювали село та позиції українських захисників. Через ці обстріли село стало одним із найбільших знищених сіл,80% будинків було зруйновано. За оцінками KSE Institute в межах проєкту “Росія заплатить” збитки інфраструктури села Мощун від війни становлять майже 1,1 млрд гривень. Найбільша сума збитків завдана селу через руйнування приватних будинків та складає 954 млн гривень.

Читайте: Головнокомандувач ЗСУ опублікував перший фільм про битву за Мощун на Київщині (відео)

Фото: МОЗ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона