У міських бібліотеках можна безкоштовно навчитися користуватися ґаджетами та інтернетом | Трибуна

image
28 Лютого 2020, 15:35
Поділитися:

 У броварській міській бібліотеці та міській бібліотеці для дітей можна отримати доступ до безкоштовного навчання на національній онлайн-платформі цифрової грамотності. Під час перегляду коротких відео вас навчать поводженню з ґаджетами, пошуку товарів та послуг у мережі Інтеренет, пояснять, як придбати квитки на потяг та літак або сплатити за «комуналку». Усі послуги нададуть безкоштовно, варто лише записатися.

21 січня поточного року стартував проєкт «Дія. Цифрова освіта» за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України, а вже в лютому до проєкту долучилися обидві міські бібліотеки м. Бровари.

Як повідомляє сайт Київської ОДА, навчання відбувається в інноваційній формі шляхом перегляду освітніх серіалів за участю спеціалістів у ІТ-сфері та українських зірок, таких як Ольга Сумська, Надія Матвєєва, Руслана Ханумака та Марія Єфросініна.  Поки що на платформі доступні три освітні серіали: базовий – із цифрової грамотності, серіали для вчителів та для батьків. Але згодом можна очікувати на появу нових освітніх серіалів.

Як повідомила директорка міської бібліотеки Наталія Ільїна, зараз навчання здійснюється для слухачів курсу «Університету третього віку».  Навчання затребуване, позаяк допомагає особам пенсійного віку опанувати навички, що потрібні у повсякденному житті: замовити товари з інтернет-магазинів, сплатити «комуналку», придбати квитки на транспорт  та впевнено користуватися сучасними ґаджетами.  Перегляд відео здійснюється з допомогою проектора. 

Після завершення навчання учасники можуть скласти фінальне тестування та отримати електронний сертифікат, але отриманими навичками починають  користуватися вже під час навчання.   

Записатися на навчання можна за телефонами (04594) 5-14-98; 5-35-53 або під час особистого візиту в міську бібліотеку на бульв. Незалежності, 5 або дитячу бібліотеку на вул. М. Лагунової, 4-А.

Також серіали можна подивитися вдома за ЦИМ посиланням.

Читайте також:

В Україні створять електронну бібліотеку для дітей 
Бібліотека на бульв. Незалежності стане сучасним публічним простором. Представлено проєкт 
Перша онлайн-бібліотека «Слухай» пропонує понад 100 аудіокниг українською 

Ангеліна Козлова

Головне фото – з інтернету

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари