У міській бібліотеці відбувся патріотичний захід «Незламний Ірпінь-місто героїв»

image
27 Березня 2024, 18:25
Поділитися:

З нагоди 2-ї річниці звільнення міста-героя Ірпеня в міській бібліотеці відбувся патріотичний захід «Незламний Ірпінь-місто героїв». Про це повідомила директорка бібліотеки Олена Циганенко.

Почесними гостями бібліотеки були матері загиблих героїв — Ірина Сухих, Оксана Смірнова, подружжя Тетяна та Віктор Дубенчак.

«Слово надали почесним гостям-мамам героїв. У відеопрезентації були переглянуті світлини з історіями життя загиблих захисників України — Дмитра Українця, Сергія Смірнова, Ігоря Сухих, Дмитра Дубенчака, які прокоментували їх мами та поділилися теплими спогадами про щасливі дитячі і юнацькі роки синів, та болючі спогади про їх загибель», — розповіла Олега Циганенко.

Студенти Ірпінського фахового коледжу та читачі бібліотеки вшанували пам’ять загиблих учасників АТО, а також учасників територіальної оборони Ірпеня та військових, які віддали своє життя під час оборони Ірпеня, а також переглянули фільм «Форпост Ірпінь».

Бібліотекарка Віра Пальчиківська ознайомила присутніх з оглядом книг на тему «Історія війни, що пишеться сьогодні», які надійшли у фонд бібліотеки. Завідувачка музею історії Державного податкового університету Ольга Підлісна презентувала Книгу пам’яті, в якій зібрані матеріали про студентів, випускників, та співробітників Державного податкового університету, які загинули, захищаючи Україну у 2014-2024 рр.

Патріотичними піснями привітали присутніх учасники ансамблю «Українські музики» та їх солістка Валентина Богданова.

418996930 944763497138256 804767656575633101 N

Окрім цього, у залі бібліотеки була оформлена виставка робіт з металу самодіяльного художника Олександра Мешого, який виготовив сюжетні картини з уламків пошкодженої покрівлі та осколків від снарядів біля власного, відомого всім, будинку — старожила на вулиці Донцова.

Джерело: Містоінформ