У Міноборони відповіли, чи треба жінкам завантажувати “Резерв+”

У Міноборони відповіли, чи треба жінкам завантажувати “Резерв+”
21 Травня 2024, 12:50
Поділитися:

Невійськовозобов’язаним жінкам не треба завантажувати додаток “Резерв+”.

Про це заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко.

“Ми дуже просимо усіх, хто не є військовозобов’язаними, призовниками та резервістами, не завантажувати застосунок. Ми розуміємо, що зараз є величезна цікавість до продукту. Але кількість запитів на авторизацію є рекордною. Тому це може спричиняти зайве навантаження на сервери та збої”, – наголосили в Міноборони.

Також Черногоренко уточнила, що військовослужбовцям не потрібно оновлювати дані: вони не стоять на військовому обліку, тому не можуть порушувати його правила.

Якщо військовий все ж завантажив “Резерв+” і побачив статус “у розшуку”, це означає, що ТЦК не встиг оцифрувати його дані.

“Ви або ж найближчі члени родини можуть звернутися до територіального центру і надати необхідні документи – паспорт, податковий номер, військовий квиток та довідку про зачислення на військову службу”, – зазначила Черногоренко.

Вона визнала, що дані у додатку можуть бути помилкові. Помилки можуть траплятись у процесі переносу інформації в реєстр “Оберіг”, адже це робиться вручну з паперових носіїв. Громадянам варто звертатись в ТЦК, щоб виправити помилки.

Нагадаємо, раніше у Міноборони розповіли, скільки чоловіків же оновили свої дані.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”. Також не забувайте долучатись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua