У Міністерстві інфраструктури обговорили відкриття пункту пропуску на аеродромі “Біла Церква”

image
10 Лютого 2019, 20:15
Поділитися:

За її словами цей проект є дуже цікавим для Міністерства. Крім того, згідно із позитивною оцінкою експертів проекту ЄС AASSIST аеропорт в Білій Церкві є перспективний, як сучасний мультимодальний транспортний вузол.

«Фахівці Мінінфраструктури спільно з експертами ЄС та міжнародними банками прийшли до спільного висновку, що для розвитку аеропорту першою передумовою має стати отримання аеродромом міжнародного статусу, відкривши пункт пропуску через державний кордон. Щоб залучити інвесторів чи кредитне фінансування, нам потрібно запустити тут операції», – наголосила очільниця Офісу підтримки реформ при Мінінфраструктурі.

Як відмітив директор БВАКа Сергій Кандауров, сьогодні аеродром «Біла Церква» в більшості приймає літаки із закордону і готові збільшити кількість польотів:

«Наші авіакомпанії готові в рази збільшити кількість польотів на аеродромі у разі відкриття пункту пропуску через кордон. Зросте попит не лише на здійснення авіаційних операцій, але і на базування повітряних суден. Надавши нашому підприємству можливість обслуговувати міжнародні рейси, що прилітатимуть на технічне обслуговування літаків, а згодом і на карго-перевезення аеропорт «Біла Церква» стане дуже цікавим інфраструктурним об’єктом для багатьох інвесторів», – зазначив директор БВАК.

Джерело: Новости Білої Церкви