У Межигірському лісництві заклали розсадник “Дуби Перемоги” (фото)

image
7 Листопада 2023, 13:46
Поділитися:

7 листопада 2023 г. 13:45

У 83-му кварталі Межигірського лісництва було закладено розсадник “Дуби Перемоги” з жолудів від Дуба Янати та Дубів 6-го листопада, яким більше 400 років. Розсадник закладено з метою збереження генофонда старовікових дубів та в знак пошани та поваги до Збройних Сил України.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Святошинського лісопаркового господарства.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Днями у 83-му кварталі Межигірського лісництва за ініціативи ГО Стардуб та підтримці спеціалістів нашого ЛПГ було закладено розсадник “Дуби Перемоги”. Кожен жолудь був зібраний власноруч від Дуба Янати та Дубів 6-го листопада, яким більше 400 років, аби сприяти збереженню генофонда старовікових дубів”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В ЛПГ наголошують, що розсадник закладено в знак великої пошани та поваги до Збройних Сил України, які вже майже два роки боронять нашу свободу. Тому і була обрана символічна назва – “Дуби Перемоги”.

“Ми дуже віримо, що вже восени наступного року зможемо подарувати частину вирощеного посадкового матеріалу для проведення озеленення на деокупованих територіях” – зазначила голова правління ГО “Стардуб” Інга Малько.

Нагадаємо, комунальне підприємство (КП) “Хотів” Феодосіївської сільської ради Обухівського району оголосило тендер з метою вирубки аварійних дерев та сухостою. Видалити всі небезпечні зелені насадження планують до кінця листопада.

Читайте: Під Обуховом вкладуть чверть мільйона гривень в коронування сухостою

Фото: Святошинське лісопаркове господарство

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона