У межах свого візиту до України Прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін відвідала Київщину

image
10 Березня 2023, 19:46
Поділитися:

10 березня під час офіційного візиту в Україну делегація з Фінляндської республіки на чолі із Прем’єр-міністром Санною Марін побувала в Ірпені. Зустрічали та супроводжували високу гостю т.в.о. голови Київської ОДА Дмитро Назаренко, заступник голови КОДА Віталій Власюк та Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.
Санна Марін відвідала зруйнований Романівський міст, через який у лютому-березні 2022 року жителі регіону рятувались від російських загарбників.
Після цього вона завітала до Ірпінської дитячо-юнацької спортивної школи. Там Прем’єр-міністр Фінляндії оглянула руйнування, завдані окупантом. Їй презентували проєкт відбудови закладу, приміщення якого зазнало значних руйнувань. Попри це, тренери ДЮСШ продовжують працювати і виховувати нових чемпіонів.

Крім того, Санна Марін поспілкувалася з вихованцями школи, які в той час займалися спортом на майданчику.

«Ірпінь зазнав чи не найбільших руйнувань під час російської окупації. Понад 70% інфраструктури міста мають пошкодження того чи іншого ступеня. Санна Марін мала змогу побачити наслідки загарбницької агресії. Подякував за непохитну позицію щодо територіальної цілісності України та за ту допомогу і підтримку, що здійснює народ Фінляндії з перших днів повномасштабної війни. Лише спільними зусиллями ми здолаємо ворога та якнайшвидше відновимо пошкоджені міста й села», — прокоментував Дмитро Назаренко.

Це не перший візит представників Фінляндії на Київщину. Як повідомляли раніше, Прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін 26 травня відвідала Бучу та Ірпінь. А вже на початку 2023 року Президент Фінляндської Республіки Саулі Нііністьо побував у Бучі та Бородянці.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація